Κορονοϊός: Πρωτομαγιά με αστυνομικούς στους δρόμους, μπλόκα και τσουχτερά πρόστιμα


Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μέτρα που θα είναι αντίστοιχα με εκείνα του Πάσχα αλλά θα έχουν ηπιότερη μορφή, ετοιμάζει η Πολιτεία για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν όπως είναι αναμενόμενο και την Πρωτομαγιά, θα είναι αυστηροί.

Αναλυτικότερα, στη «μάχη της μαργαρίτας» όπως ονομάζεται, για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, η ΕΛ.ΑΣ. θα… ρίξει 3.000 αστυνομικούς.

Το σχέδιο να προβλέπει 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Ηχογραφημένα μηνύματα θα μεταδίδονται από τα μεγάφωνα των περιπολικών ενώ δεν αποκλείεται να γίνει ξανά χρήση drones.

Για μία ακόμα φορά οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί στις Εθνικές Οδούς, στην Αττική Οδό και σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως οι λεωφόροι Μαραθώνος, Μαρκοπούλου και Πεντέλης. Στο μικροσκόπιο των αρχών είναι αυτή τη φορά και οι ορεινοί όγκοι της Αττικής και αναμένεται να τεθούν σε κλοιό Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός.

Δεν αποκλείεται να διπλασιαστεί και πάλι το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη.

«Πονοκέφαλος» οι διαδηλώσεις

Οι διαδηλώσεις που θέλουν να κάνουν τα συνδικάτα ανήμερα της Πρωτομαγιάς προβληματίζουν ιδιαίτερα την Αστυνομία.

Ήδη το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έχει προαναγγείλει πορεία στην πλατεία Συντάγματος, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζουν πως δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις, καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα πρότειναν να γίνουν οι συγκεντρώσεις το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων.

Κι άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, εκτός του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ αλλά και αντιεξουσιαστές, έχουν ανακοινώσει συγκεντρώσεις στις 10:30 στα Χαυτεία και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 11:00 έχουν ανακοινώσει πορεία οι διανομείς φαγητού με τα δίκυκλά τους. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ