Κορονοϊός: 5.891 προσλήψεις σε νοσοκομεία, ΕΟΔΥ και ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Σχεδόν 6.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τυπος», οι 5.891 προσλήψεις που θα γίνουν μέσω τεσσάρων διαγωνισμών αφορούν το ΕΚΑΒ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, νοσοκομεία και δήμους.

Ο πρώτος διαγωνισμός ήδη «τρέχει» και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους. Ζητούνται 1.100 διοικητικοί, νοσηλευτές και οδηγοί για τις κινητές ομάδες ειδικού σκοπού και του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες έκδοσης της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα εκδοθούν άλλες δύο προκηρύξεις για 673 συμβασιούχους διοικητικούς, διασώστες και καθαριστές στο ΕΚΑΒ και 2.909 νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς σε δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

673 διοικητικοί, διασώστες και καθαριστές για 2 χρόνια στο ΕΚΑΒ

Με 673 διοικητικούς, διασώστες και καθαριστές θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ για 2 χρόνια. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο loipoepikouriko.moh.gov.gr προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση για τις νέες προσλήψεις. Από τους 673, οι 603 θα είναι διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόσληψης του επικουρικού προσωπικού (ΙΔΟΧ) για δύο έτη θα γίνει μέσω ΥΠΕ με αιτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr. Ανά ειδικότητα οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι: 603 ΔΕ πληρώματα ασθενοφόρου, 20 ΠΕ/ΤΕ διοικητικού λογιστικού, 3 ΤΕ μηχανολόγων μηχανικών, 10 ΔΕ διοικητικού λογιστικού, 4 ΔΕ προσωπικό Η/Υ, 15 ΔΕ τεχνικού και 18 ΥΕ προσωπικού καθαριότητας. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 46 μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ Αθήνας. Για τις θέσεις διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού θα ζητηθούν: α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, β) Γνώση χειρισμού Η/Υ.

2.909 προσλήψεις σε δήμους για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και τις επόμενες μέρες θα σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Θα προσληφθούν 369 άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 729 άτομα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 634 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 1.177 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Το αντικείμενο απασχόλησης των προκηρυσσόμενων θέσεων κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας αφορά σε αρμοδιότητες των ΟΤΑ α’ βαθμού, όπως περιγράφονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και ιδίως τη διερεύνηση αναγκών κοινωνικής φροντίδας και την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένα άτομα, ΑΜΕΑ, πολίτες μη αυτοεξυπηρετούμενους για την κάλυψη βασικών αναγκών καθημερινής διαβίωσης, της βελτίωσης της αυτοεξυπηρέτησης και γενικά την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους τομείς συμβουλευτικής και ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης των ιδίων και των οικογενειών τους, νοσηλευτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας, οικογενειακής φροντίδας , φυσικοθεραπείας και ήπιας αθλητικής άσκησης, αγωγής υγείας και πρόληψης, εργοθεραπείας, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ψυχαγωγίας, διακοπών κ.ά. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν τη συνολική εποπτεία των ωφελουμένων αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενοι σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών του προγράμματος.

Αμεσα ο διαγωνισμός για 1.209 μόνιμες θέσεις στα νοσοκομεία

Σε πρώτη προτεραιότητα έχει μπει για το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.209 μόνιμους υπαλλήλους σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας. Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και θα γίνει με διαδικασίες-εξπρές. Το ΑΣΕΠ ολοκληρώνει τις διαδικασίες εγκρίσεων και διαδικασιών της προκήρυξης, και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Στόχος του υπουργείου είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε το νέο προσωπικό μαζί με το προσωπικό της 2Κ/2019 (1.116 θέσεις στην Υγεία) να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, προκειμένου να μη χρειαστεί το υπουργείο να προσλάβει επιπλέον εποχικό προσωπικό από τον Σεπτέμβριο σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Οι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί είναι ίδιες με αυτές της 2Κ/2019, με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε άλλες ειδικότητες, όπως διοικητικοί, διοίκησης μονάδων υγείας, βιολόγοι, μηχανικοί, τεχνικοί, λογιστές, ιατρικών εργαστηρίων, ψυχολόγοι, φαρμακοποιοί, βιοχημικοί, πτυχιούχοι Πληροφορικής, εργοθεραπευτές, ακτινολόγοι, ραδιολόγοι, χειριστές μηχανημάτων, βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», στη νέα προκήρυξη θα υπάρξει πριμοδότηση εμπειρίας ώστε να δοθεί προτεραιότητα διορισμού στους ήδη υπηρετούντες εργαζομένους στα νοσοκομεία. Το ίδιο, άλλωστε, ίσχυσε και στην περίπτωση της προκήρυξης 2Κ/2019, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέχρι αρχές Ιουνίου. Η διαδικασία των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Για τα δικαιολογητικά που οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να προμηθευτούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων και όσο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού Covid-19, θα μπορεί το ΑΣΕΠ να κάνει δεκτές αιτήσεις και δικαιολογητικά με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, ο υποψήφιος οφείλει να προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορονοϊού Covid-19. Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.). Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγονται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ