Πετρέλαιο θέρμανσης: Τεράστια πτώση στην τιμή – Παράταση στη διάθεσή του έως τις 15 Μαΐου

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση έως και τις 15 Μαΐου της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα περιληφθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι:

«Η Κυβέρνηση παρατείνει τη χρονική περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η οποία λήγει την 30ή Απριλίου 2020, μέχρι και την 15η Μαΐου 2020.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή.

Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων».

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις

Οι πρωτόγνωρα χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη και στο 0,679 ευρώ το λίτρο στην Αττική ή στο 0,65 στην Πιερία, έχουν ωθήσει χιλιάδες νοικοκυριά σε παραγγελίες ποσοτήτων, με σκοπό να γεμίσουν τις δεξαμενές των κατοικιών τους για τον επόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και καταναλωτές που είχαν χρόνια να κάνουν χρήση των καυστήρων για τη θέρμανσή τους.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ακόμη και 120%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά η ζήτηση σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει ικανοποιηθεί.

Η μέση πανελλαδική τιμή του καυσίμου είναι στο 0,772 ευρώ το λίτρο και είναι χαμηλότερη 28% έναντι της περσινής περιόδου.

Η αναταραχή στις διεθνείς αγορές έχει ωφελήσει τα νοικοκυριά, αφού οδήγησε σε μεγάλη πτώση και τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε η προμήθειά του αποτελεί σπάνια ευκαιρία.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ