Νέο τουρκικό κρεσέντο προκλητικότητας: 18 παραβιάσεις και τέσσερις εικονικές αερομαχίες


Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Τρίτη (28/4) τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά επτά τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 18 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου καθώς επίσης και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τρεις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F-16.

Σημειώνεται ότι τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αναφορικά με τις υπερτήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, τουρκικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε στις 17:27 την Τρίτη (28/4) υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 10.000 πόδια. Την ίδια ώρα δεύτερο τουρκικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Παναγιά στα 25.000 πόδια. Στη συνέχεια τα δύο αεροσκάφη ενώθηκαν σε σχηματισμό και πραγματοποίησαν νέα υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 22.000 πόδια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ