Κορονοϊός – Τσιόδρας: Γιατί είπαμε «ναι» στη χρήση μάσκας – Τα λάθη και οι κίνδυνοι

Κορονοϊός: Εκτενή αναφορά για την χρήση της μάσκας, έκανε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό.», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή συσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαιτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικο μέτρο.», τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι λάθος η χρήση μασκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας, καθώς μιλαμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από τη λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας.

«Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλυσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες – θα ακολουθήσουν απο τον ΕΟΔΥ- για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ