Κορονοϊός – Μπαχ: «Οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν ότι με κάθε κρίση, έρχεται και μια ευκαιρία»


Κορονοϊος: Αναφορά στους αρχαίους Έλληνες έκανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επεσήμανε και τα τρία σενάρια της επιστροφής στην κανονικότητα, σχετικά με τον αθλητισμό

Ανοιχτή επιστολή προς το Ολυμπιακό κίνημα έστειλε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Κεντρικό θέμα της επιστολής ήταν το τι μέλλει γενέσθαι στον παγκόσμιο αθλητισμό μετά από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και ποιες είναι οι συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού.

Ο Τόμας Μπαχ, έκανε σαφές πως η Διεθνής Επιτροπή είναι έτοιμη ν΄αναλάβει μέρος του επιπλέον κόστους που φέρνει η αναβολή των Αγώνων ενώ τόνισε πως θα πρέπει να μειωθούν οι μεγάλες διοργανώσεις μέσα στο 2020.

Συνέστησε υπομονή σε όλους αναφορικά με το νέο πρόγραμμα ενώ για την επόμενη ημέρα της πανδημίας σημείωσε ότι είτε θα οξυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, είτε θα επικρατήσει εσωτερική εσωστρέφεια που θα είναι καταστροφική, είτε θα ευδοκιμίσει η αλληλεγγύη, η ενότητα και ο σεβασμός.

Το Ολυμπιακό κίνημα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, τόνισε ο ίδιος ενώ στον επίλογο της επιστολής αναφέρθηκε στους αρχαίους Έλληνες που δείχνουν τον δρόμο.

«Οι αρχαίοι Έλληνες, στους οποίους οφείλουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήξεραν ότι με κάθε η κρίση, έρχεται και μια ευκαιρία. Ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία με ενότητα και δημιουργικότητα για να βγούμε από αυτήν την κρίση ακόμη πιο ισχυροί από πριν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ