Κορονοϊός – Κίνα: Πού ήταν «κρυμμένος» ο Τζινπίνγκ την ώρα της κορύφωσης του Covid-19

Κορονοϊός: Σε ένα μυστικό θέρετρο στο Πεκίνο είχε καταφύγει ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας την περίοδο που ο νέος κορονοϊός, σάρωνε την χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ κορυφαίας εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ.

Πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν πως ορισμένα κορυφαία στελέχη του κόμματος «κρύφτηκαν» στο Jade Spring Hill – ένα αυστηρά φυλασσόμενο κρησφύγετο – στο αποκορύφωμα της επιδημίας του ιού, ώστε να προφυλαχθούν από πιθανή μόλυνσή τους.

Το Jade Spring Hill, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πεκίνο, είναι ένα συγκρότημα κατοικιών, που εξυπηρετεί την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή και δεν είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό. Αρκετοί ηγέτες του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, φέρεται να έχουν σπίτια εκεί.

Τα βασικά κυβερνητικά στελέχη είχαν εγκαταλείψει την κεντρική εγκατάσταση του Zhongnanhai – το κινεζικό ισοδύναμο του Λευκού Οίκου – και μετακόμισαν στο μυστικό θέρετρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Το Zhongnanhai, η έδρα της κομμουνιστικής κυβέρνησης, είναι η επίσημη κατοικία των ανώτερων μελών του κόμματος και των οικογενειών τους.

Το Jade Spring Hill, μαζί με το Zhongnanhai, θεωρούνται ως οι «δύο κορυφαίες απαγορευμένες περιοχές» του Πεκίνου.

Πρόκειται για μη επιβεβαιωμένες αποκαλύψεις, καθώς κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε κανέναν από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως η απουσία του Τζινπίνγκ από τα κέντρα των εξελίξεων, την περίοδο που ο κορονοϊός βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, είχε σχολιαστεί, ενώ ο Κινέζος πρόεδος εμφανίστηκε στην Ουχάν για πρώτη φορά όταν η καμπύλη είχε πάρει, πλέον, καθοδική τροχιά.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here