Παναγιωτόπουλος: Δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα σταματούσε τις προκλητικές συμπεριφορές


Για όλα τα φλέγοντα ζητήματα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως η ελληνική πλευρά δεν έχει καμία ψευδαίσθηση πως ο Έβρος ήταν μόνο η αρχή για την Τουρκία, η οποία καιρού επιτρέποντος θα επιστρέψει στο επικίνδυνο -όπως το χαρακτήρισε- «παιχνίδι» με τους μετανάστες στις ελληνικές θάλασσες.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «ο συναγερμός παραμένει» καθώς «υπάρχουν πληροφορίες πως η τουρκική δραστηριότητα θα αυξηθεί με το πέρας του κορονοϊού, αλλά θα είμαστε έτοιμοι». Στη συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας πως «η πανδημία έχει επηρεάσει τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι φανερό, η παρουσία τους είναι συνεχής αλλά μειωμένη, εμείς θα θέλαμε να σταματήσει τελείως».

Ο υπουργός Άμυνας στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην προσωπική ομιλία που είχε με τον Ακάρ κατά την διάρκεια της τελευταίας ΝΑΤΟϊκής υποχρέωση που είχαν οι δύο Υπουργοί Άμυνας.

«Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, τον ομόλογό μου κ. Ακάρ, στο περιθώριο της συνδιάσκεψης του ΝΑΤΟ. Αυτό άλλωστε διέρρευσε ως πληροφορία. Είθισται να υπάρχουν αυτές οι άτυπες συνομιλίες όταν έχουμε ας πούμε συνδιασκέψεις των Υπουργών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ ή αντίστοιχα της Ε.Ε, όχι για την Τουρκία βέβαια.

Μου εξέφρασε αυτή την πρόθεση του. Του εξέφρασα τη δική μας ευχή να μειωθεί γενικά η δραστηριότητα στο Αιγαίο, δηλαδή κάνοντας λόγο και για υπερπτήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των συμπεριφορών. Δεν μιλούμε μόνο για τη διεξαγωγή ή όχι μιας άσκησης, αλλά και για τις υπερπτήσεις, καθώς και τις παραβιάσεις.

Αυτό θα θέλαμε εμείς, προκειμένου να πέσουν πραγματικά οι τόνοι κι όχι περιστασιακά ή εξαιτίας μιας δυσμενούς συγκυρίας από τον κορονοϊό. Κατεγράφησαν αυτά τα σχόλια κι από εκεί και πέρα, βλέπω ότι όντως οι γείτονες δεν προχώρησαν στη διεξαγωγή της άσκησης αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ