Παρέμβαση της ΠΕΑΛΣ για στελέχη που αποστρατεύονται

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Έχοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα θετικές προθέσεις και πρωτοβουλίες της νέας πολιτικής ηγεσίας και το έκδηλο ενδιαφέρον του νέου Αρχηγού Λ.Σ. αιτούμαστε την άμεση προκαταβολή από το ΤΑΛΣ έναντι εφάπαξ βοηθήματος των στελεχών που αποστρατεύονται
Έχοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα θετικές προθέσεις και πρωτοβουλίες του κ.. ΥΝΑΝΠ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι . αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει και από τη θέση του Αρχηγού ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. o Αντιναύαρχος ΛΣ ΚΛΙΑΡΗΣ Θ. για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και με γνώμονα να καταβάλουμε, με την δέουσα προσοχή κάθε δυνατή προσπάθεια, θετικών για το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αποφάσεων – προτάσεων, πάντα στο πλαίσιο των αρχών και των διεκδικήσεων μας  και σεβόμενοι τα μέλη μας και την ευθύνη που φέρουν οι Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων τους και το διαχρονικό έργο και την προσφορά των στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όλων των κατηγοριών, θέτουμε υπόψη Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών τους για την τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά στη ρύθμιση άμεσης προκαταβολής έναντι βοηθήματος εφάπαξ από το ΤΑΛΣ, στα στελέχη που αποστρατεύονται μετά από αίτησή τους, έχοντας συμπληρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και στα στελέχη που αποστρατεύονται με απόφαση του ετήσιου συμβουλίου κρίσεων, προκειμένου αντεπεξέλθουν οικονομικά το απαράδεκτο και αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την απόδοση της σύνταξής τους και των εφάπαξ βοηθημάτων τους.

Τα προηγούμενα 5 χρόνια θέσαμε στην τότε πολιτική ηγεσία επανειλημμένα, ζητήματα προς υιοθέτησή τους και επίλυσής τους,  μεταξύ αυτών και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του ΤΑΛΣ όπως και του ΛΑΠ αλλά και στις παροχές τους, για όλα τα στελέχη ΛΣ, τα οποία προφανώς εντάχθηκαν από αυτούς που τότε είχαν τον τελικό λόγο στα λοιπά αιτήματα της ΠΕΑΛΣ, δηλαδή των Αξιωματικών ΛΣ,  και αρχειοθετήθηκαν στο καλάθι των αχρήστων, δίνοντας τη θέση τους στην προτεραιότητα  ικανοποίησης άλλων αιτημάτων – επίλυσης  ζητημάτων, που κάποια ποτέ δεν είδαμε και για όσα είδαμε, το αποτέλεσμα  για το ΛΣ και τα στελέχη του, είναι γνωστό σε όλους.

Σήμερα ενόψει της νέας πρωτοβουλίας του Υπουργού κ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. προετοιμασίας νέου σχεδίου νόμου του ΥΝΑΝΠ και έχοντας υπόψη τις θετικές πρωτοβουλίες-προθέσεις του τότε Α/ΥΛΣ και νυν Αρχηγού ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ Θ. αναφορικά με το ΤΑΛΣ αλλά και το ΛΑΠ, παρότι άλλοι είχαν τον τελικό λόγο και δεν τελεσφόρησαν, θεωρούμε ότι είναι ώριμη στιγμή για την ανάληψη πρωτοβουλιών τους  κι ευελπιστούμε:

– ότι θα δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες για την υιοθέτηση του παραπάνω αιτήματός μας το οποίο είναι στο πλαίσιο της λογικής του στόχου και του σκοπού του ΤΑΛΣ και στη λογική με την οποία αντιμετωπίζουν τα ταμεία τους τα λοιπά Σ.Α., δηλαδή ως ένα “κουμπαρά” για κάθε στέλεχος και την οικογένειά του.

– ότι η εν λόγω πρότασή μας θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πραγματικότητας για το ΤΑΛΣ και την παύση της διαφορετικής από τους μετόχους του, στελέχη ΛΣ, προσέγγιση – λογική, με την οποία δυστυχώς  τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και αντιμετωπίζεται το ΤΑΛΣ ακόμα και εκ των έσω του αλλά και την απαρχή μιας νέας νοοτροπίας ώστε να εξαλειφθεί η δυσαρέσκεια των ε.ε και των ε.α στελεχών ακόμα και για την οφειλόμενη παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους.

 – ότι θα  ενισχυθεί  – αναβαθμιστεί το ΤΑΛΣ με την τοποθέτηση μόνιμου Διευθυντή, τουλάχιστον στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ., με αποκλειστικά καθήκοντα, καθώς και με κατάλληλο λοιπό προσωπικό κατά αριθμό, βαθμούς και προσόντα.
Για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
Για το Δ.Σ.
 
            Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ                 Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ