Κορονοϊός ΗΠΑ: Το Λος Άντζελες θα προτείνει δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοίκους του


Η πόλη του Λος Άντζελες θα προτείνει δωρεάν διενέργεια τεστ για τον νέο κορονοϊό σε όλους τους κατοίκους, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα είτε όχι, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

«Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που προσφέρει διενέργεια τεστ για την COVID-19 σε όλους τους κατοίκους της», ανέφερε χθες στο Twitter ο δήμαρχός της Έρικ Γκαρσέτι.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους που παρουσιάζουν συμπτώματα και στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, όμως όλοι θα μπορούν να κάνουν το τεστ.

Οι κάτοικοι μπορούν να εγγραφούν μέσω διαδικτύου στο πρόγραμμα για τη διενέργεια τεστ.

Επιπρόσθετα από το πλύσιμο των χρειών και την κοινωνική απόσταση «τα τεστ είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να σταματήσουμε τη εξάπλωση του ιού», εκτίμησε ο δήμαρχος στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι λαϊκές τάξεις υποφέρουν από ένα δυσανάλογο ποσοστό μόλυνσης και έχουν έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας στην κομητεία, ανέφερε ο δήμαρχος.

«Ο ιός μπορεί να μολύνει τους πάντες, αλλά δεν επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Η Καλιφόρνια έθεσε γρήγορα σε εφαρμογή μέτρα που επέτρεψαν τον περιορισμό του κορονοϊού.

Μέχρι σήμερα περίπου 46.500 περιστατικά μόλυνσης και σχεδόν 1.887 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πιο πολυπληθή πολιτεία της χώρας, που ήταν μία από τις κυριότερες εστίες μόλυνσης στην αρχή της κρίσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ