Μητσοτάκης: Ανοιχτό το θέμα της διατίμησης για τις μάσκες


Σφοδρή αντιπαράθεση έλαβε χώρα μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή – Στο επίκεντρο των συζυτήσεων ήταν το μέγαλο ζήτημα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στο ζήτημα των μασκών, που απασχολέι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ιδιαιτέρως μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του.

«Με τις μάσκες ακολουθήσαμε απόλυτα τις υποδείξεις της υγειονομικής επιτροπής. Όσο ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια δεν ήταν απαραίτητες. Και τώρα κρίνονται απαραίτητες μόνο ως συμπληρωματικό κέντρο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το αν πρέπει να πάμε σε διατίμηση είναι ένα εύλογο ερώτημα. Και με τα αντισηπτικά το εξετάσαμε και επιλέξαμε να μην πάμε σε διατίμηση. Η αγορά με δική μας παρότρυνση κάλυψε τις ανάγκες. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και με τις μάσκες. Είναι θετική εξέλιξη ότι βρέθηκαν ελληνικές εταιρείες για την παραγωγή μασκών – Άλλες χώρες παραγγέλνουν από την Κίνα – Σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκε η προμήθεια των νοσοκομείων», τόνισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ