Κορονοϊός ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη προσλαβάνει χιλιάδες ανθρώπους για την ιχνηλάτηση των επαφών ασθενών

Κορονοϊός: Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα προσλάβει χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να αναλάβουν το έργο της ιχνηλάτησης των επαφών ασθενών με τον νέο κορονοϊό, ενώ σταματάει τα δρομολόγια τις πρώτες πρωινές ώρες στο μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης προκειμένου να απολυμαίνει τους συρμούς καθημερινά, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα τις πρωτοβουλίες αυτές, καθώς η πλέον πληττόμενη από τη νόσο Covid-19 πολιτεία των ΗΠΑ, σκοπεύει να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κοινωνική ζωή και τις επιχειρήσεις παρέχοντας στους πολίτες ένα σύστημα δημόσιων μεταφορών που είναι καθαρό και ασφαλές για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους.

Όπως εξήγησε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, το δίκτυο του μετρό στην πόλη της Νέας Υόρκης θα παραμένει κλειστό από τη 1 έως τις 5 το πρωί προκειμένου η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών, η υπηρεσία που επιβλέπει τη λειτουργία των τρένων, να μπορεί να εφαρμόσει ένα άνευ προηγουμένου πρόγραμμα καθαρισμού.

«Είναι μια τρομαχτική πρόκληση» επισήμανε ο Κουόμο στη καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί.

«Ολόκληρο το σύστημα δημοσίων μεταφορών στη Νέα Υόρκη θα απολυμαίνεται κάθε 24 ώρες».

Ο Άντριου Κουόμο περιέγραψε λεπτομερώς τα σχέδιά του να προσλάβει 6.400 έως 17.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την πολιτεία για να αναλάβουν την ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών, που έχουν νοσήσει από την Covid-19.

Επαγγελματίες υγείας τονίζουν ότι η ιχνηλάτηση των επαφών είναι κρίσιμης σημασίας για την ενδεχόμενη απομόνωση των φορέων προκειμένου να περιοριστούν πιθανά νέα ξεσπάσματα.

Όπως εξήγησε ο Κουόμο, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, σε συντονισμό με τον Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, θα επιβλέψει την πρόσληψη και εκπαίδευση των εργαζόμενων αυτών.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ