Κορονοϊος: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιο τους και τον Μάιο


Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον μήνα Μάιο – Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι. 

Μέτρα στήριξης της οικονομίας αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης(30/04) το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας, με το άνοιγμα επιχειρήσεων από τη Δευτέρα (04/05) ενώ όπως είπε το συνολικό πακέτο ενίσχυσης θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ.

Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι και η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης,της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, που θα συνεχίσει να υφίσταται και τον μήνα Μάιο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για όσες επιχειρήσεις ανοίξουν τον Μάιο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα επαναληφθεί τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει και ότι όσοι παραμείνουν κλειστοί θα έχουν μείωση και τον Ιούνιο.

Παράταση του επιδόματος των 800 ευρώ

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους εργαζόμενους παραμείνουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της σύμβασής τους, σε συνάρτηση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή.

Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου αυτού υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις του προσωπικού τους, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του είδους της σύμβασης εργασίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ