Κορονοϊός Αυστρία: Σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων θα ανασταλεί ξανά των σχολείων

Κορονοϊός: Εάν υπάρξει εκ νέου σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αυστρία, θα ανασταλούν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης στα σχολεία της χώρας, δήλωσε απόψε ο Αυστριακός υπουργός Παιδείας Χάιντς Φάσμαν, αντιδρώντας προφανώς στη σημερινή παρουσίαση της έρευνας του Γερμανού επιδημιολόγου Κρίστιαν Ντρόστεν, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά πιθανόν να μπορούν να κολλήσουν τον ιό το ίδιο όπως και οι ενήλικες.

Πρέπει να παρακολουθούμε, και θα παρακολουθούμε επακριβώς τις εξελίξεις, ανέφερε επισημαίνοντας ότι “όλα τα μέτρα στην κατεύθυνση του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, ισχύουν υπό την προϋπόθεση μίας θετικής εξέλιξης της πανδημίας”.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος παρέπεμψε στην ασαφή κατάσταση στον τομέα της έρευνας γύρω από τον κορονοϊό, τονίζοντας την ανάγκη τόσο για περισσότερη έρευνα όσο και για προσοχή στο σχεδιασμό σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, που θα γίνει κάτω από “αυστηρούς όρους”, όπως ο περιορισμένος αριθμός μαθητών και σαφείς κανόνες υγιεινής.

Δύο και πλέον μήνες μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Αυστρία, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού, στις τάξεις τους επιστρέφουν από τις 18 Μαΐου οι μαθητές του δημοτικού και της πρώτης βαθμίδας της μέσης εκπαίδευσης, όλα τα άλλα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την 3η Ιουνίου.

Τα σχολεία θα λειτουργούν από την 18η Μαΐου εκ περιτροπής, σε ένα είδος “βάρδιας”, οι τάξεις θα μοιράζονται, το ένα μισό θα είναι στο σχολείο από Δευτέρα έως Τετάρτη, το άλλο μισό την Πέμπτη και την Παρασκευή, την εβδομάδα που θα ακολουθεί θα ισχύει το αντίστροφο.

Έξω από την τάξη στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και θα ισχύουν επιπλέον όροι υγιεινής, ενώ δεν θα γίνονται τα μαθήματα της γυμναστικής και της μουσικής.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν σχολικές εργασίες μέχρι το καλοκαίρι. Στα δημοτικά σχολεία, οι μαθητές δεν θα μένουν στην ίδια τάξη. Στα υπόλοιπα σχολεία οι μαθητές με βαθμό “πέντε” (μη προβιβάσιμος) σε ένα μάθημα, θα μπορούν να περνούν στην επόμενη τάξη, με “πέντε” σε περισσότερα μαθήματα θα μπορούν να προβιβαστούν μετά από σχετική απόφαση του συμβουλίου των καθηγητών.

Για την βαθμολογία, θα χρησιμοποιείται το επίπεδο απόδοσης πριν από το κλείσιμο του σχολείου μαζί με τις επιδόσεις στην “εκπαίδευση από απόσταση”, ή κατά την τελευταία φάση παρακολούθησης στο σχολείο.

Ήδη, πριν από ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι οι μαθητές για τις απολυτήριες εξετάσεις στη Μέση Εκπαίδευση και οι μαθητές των τελικών τάξεων στα επαγγελματικά σχολεία και τα επαγγελματικά γυμνάσια, θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 4 Μαΐου, ενώ σύμφωνα με το προ πανδημίας πρόγραμμα, το σχολικό έτος τελειώνει στις αρχές Ιουλίου.

Για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε ένα “Εγχειρίδιο υγιεινής”, στο οποίο ρυθμίζεται λεπτομερώς, με τις συστάσεις του, η συμπεριφορά των μαθητών και των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου του καταλόγου ελέγχου για τη διαδικασία για τις απολυτήριες εξετάσεις, και των ενημερώσεων.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ