Κορονοϊός: Για πόσο ακόμη θα ισχύει το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Άλλαξε από το Σαββάτο 25 Απριλίου, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020.

Συγκεκριμένα το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής: για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 07:00 έως 20:00.

Τα πρώτα βήματα για τη σταδιακή άρση των μέτρων

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τα πρώτα βήματα για τη σταδιακή άρση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από τις 4 Μαΐου αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών, καθώς καταργούνται η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS, ενώ για δύο εβδομάδες θα ισχύουν οι περιορισμοί για μετακινήσεις εκτός νομού της κατοικίας μας. Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα, ωστόσο οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Πιο αναλυτικά, τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν επιχειρήσεις του λιανεμπορίου όπως:

Βιβλιοπωλεία Καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών Καταστήματα αθλητικών ειδών Οπτικά

Παράλληλα ανοίγουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως:

Κομμωτήρια Κουρεία Κέντρα αισθητικής ΚΤΕΟ

Στα κομμωτήρια η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ το όριο για τον αριθμό επιτρεπόμενων πελατών εντός καταστήματος θα καθορίζεται από την συνολική επιφάνεια της κάθε επιχείρησης. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου αλλά τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

«Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων» κατέληξε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here