Ο εθελοντισμός φέρνει το σχολείο στο σπίτι


Το λουκέτο στα σχολεία δεν σήμανε και τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Τα μαθήματα στις περισσότερες σχολικές βαθμίδες της Αθήνας και των πόλεων βρήκαν γρήγορα τους ρυθμούς τους, όμως κάποιοι μαθητές δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν.

Διότι, ενώ το Υπουργείο Παιδείας φάνηκε να αντιδρά ταχύτατα με την πλατφόρμα της τηλεδιδασκαλίας, καθηγητές και γονείς από μικρά νησιά και χωριά δεν είχαν καν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Να τι μας λέει χαρακτηριστικά η Ε.Ν. μητέρα 2 δίδυμων αγοριών του δημοτικού και μιας κόρης στο Λύκειο: “Στο σπίτι μας έχουμε έναν υπολογιστή laptop. Δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες και των τριών παιδιών. Και με τις ακυρώσεις στον τουρισμό, που έχουμε φέτος στο νησί μας, ειλικρινά δυσκολευόμαστε να σηκώσουμε ένα τέτοιο κόστος”.

Ευτυχώς ο ιδιωτικός τομέας υπό την ενορχήστρωση του Υπουργείου Παιδείας έσπευσε να καλύψει το κενό. Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, το Πλαίσιο, έχει ένα ιδιαίτερα ενεργό τμήμα εθελοντισμού, την ομάδα #plai_sou. Η ομάδα ευαισθητοποιήθηκε αμέσως.

Όπως λέει ο Ν.Ν. μέλος από το 2012: “Είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, εδώ και χρόνια. Το 2019 για 4η συνεχή χρονιά μοιράσαμε 7.000 σχολικές τσάντες σε παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν. Στην κρίση του κορονοϊού, αισθανόμαστε ότι το Πλαίσιο οφείλει να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος”.

H ομάδα #plai_sou δούλεψε εντατικά για την οργάνωση του εγχειρήματος. Στενή επικοινωνία με το γραφείο της υπουργού κ. Κεραμέως, καταγραφή των αναγκών, κατάλογοι μαθητών, διευθύνσεις σχολείων σε συνεννόηση με τους καθηγητές – συντονιστές, επιλογή των κατάλληλων tablets, συσκευασία και αποστολή.

Τα tablets ταξιδεύουν προς 87 σχολεία με πολλούς προορισμούς: Άη Στράτης, Κουφονήσια, Οινούσσες, Νίσυρος, Λειψοί, Φούρνοι αλλά και σε χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η σχολική χρονιά θα τελειώσει ομαλά και ο τεχνολογικός εξοπλισμός από το Πλαίσιο, ίσως χρειαστεί και τον επόμενο χειμώνα, αλλά η χειρονομία έχει διαχρονικό χαρακτήρα. Κι είναι από τις φορές που όλοι πρέπει να χειροκροτήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και το εθελοντικό πνεύμα των εργαζομένων της εταιρείας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ