Xριστίνα Σκέτζιου: Η Ελληνίδα που η Deutsche Welle κατέταξε στις πιο δυναμικές γυναίκες του κόσμου


Η Χριστίνα Σκέντζιου είναι η μοναδική γυναίκα στην Ευρώπη που διευθύνει ομάδα μπάσκετ, τον Ιωνικό Νικαίας Affidea της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών Μέσων του εξωτερικού και ένα εξ αυτών είναι η γερμανική δημόσια τηλεόραση, Deutsche Welle, κατατάσσοντάς την σε μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες του κόσμου.

Ανταποκρίτρια του γερμανικού καναλιού βρέθηκε πριν λίγο καιρό στη Νίκαια, όπου εδρεύει η ομάδα, ακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμα της Σκέντζιου και παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται μέσα σ’ ένα τόσο ανδροκρατούμενο περιβάλλον, φτιάχνοντας εν συνεχεία ένα αφιέρωμα για την ίδια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μπάσκετ είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος που δε δίνει εύκολα την ευκαιρία σε μία γυναίκα να κατέχει μία τόσο σημαντική θέση σε μία ομάδα. Η Χριστίνα Σκέντζιου έχοντας τεράστια εμπειρία από το χώρο του μπάσκετ καθώς έχει συνεργαστεί με ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, ομάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και με προπονητές και παίκτες μεγάλου βεληνεκούς.

Υπήρξε, επίσης, η πρώτη Ελληνίδα Event Manager μεγάλων μπασκετικών γεγονότων στην Ευρώπη, η πρώτη Ελληνίδα που διαπιστεύτηκε σε All Star Game του ΝΒΑ και φέτος έγινε και η πρώτη γυναίκα General Manager στην σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ευρώπη, με τη συνεργασία της στον Ιωνικό Νικαίας.

Οι αρμοδιότητές ενός Γενικού Διευθυντή σε μία ομαδα είναι η εύρυθμη λειτουργία της, οι καθημερινές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, οι υπογραφές συμβολαίων παικτών και προπονητών και η γενικότερη επίβλεψη όλων όσων συμβαίνουν εντός και εκτός παρκέ.

Να τονίσουμε ότι η Χριστίνα ξεκίνησε ως Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας στον Άρη, έπειτα δούλεψε στο εξωτερικό και όταν επέστρεψε ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του Φάρου Κερατσινίου και του Ηφαίστου Λήμνου έως ότου φέτος να της δοθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα της και να τη φέρει εις πέρας με πολλή μεγάλη επιτυχία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ