Κορονοϊός: Το 2% των κατοίκων της Μόσχας έχει μολυνθεί από τον ιό


Κορονοϊός: Περίπου το 2% των κατοίκων της Μόσχας, ήτοι πάνω από 250.000 άνθρωποι, έχει προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, ανέφερε σήμερα η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των τεστ.

«Σύμφωνα με διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι περίπου 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης» έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στο μπλογκ του.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 114.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού εκ των οποίων 57.300 στη Μόσχα, το επίκεντρο της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθυσμός στη Μόσχα αντιπροσωπεύει 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους, όμως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις δυνατότητές της να υποβάλλει σε εξετάσεις τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η πόλη κατάφερε να «περιορίσει τη διασπορά της επιδημίας» χάρη στην ενίσχυση των κανόνων καραντίνας και άλλα μέτρα.

Επανέλαβε, εντούτοις, ότι η Μόσχα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση της επιδημίας.

«Η απειλή συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ