Άνοιγμα σχολείων – Κεραμέως: Πότε αναμένεται η απόφαση για δημοτικά και νηπιαγωγεία


Άνοιγμα σχολείων – Kορονοϊός: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των σχολείων.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς», τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επισημανθεί ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δομών έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είπε.

«Επιλέξαμε μια πιο συντηρητική στάση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν».

«Το μάθημα εκ περιτροπής έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους», τόνισε η κ. Κεραμέως , ωστόσο συνοδεύεται από μια πιο εντατική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχουν οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα καλύπτουν την ύλη από το σπίτι.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός είπε ότι «επικεντρώσαμε περισσότερο στην κάλυψη της ύλης και όχι τόσο στις εξετάσεις», για να μπορέσουν τα παιδιά να μεταβούν στην επόμενη τάξη.

Για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και σβήσιμο απουσιών.

Συγκεκριμένα, δεν θα προσμετρηθεί η απουσία σε μαθητές που θα δηλώσουν, με βεβαίωση γονέων, ότι στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή που έχει νοσήσει.

«Δεν θέλουμε να βάλουμε κι άλλη γραφειοκρατία. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες πολίτες.»

Τέλος, η υπουργός είπε ότι στα σχολεία η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ