Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία


Άρση περιοριστικών μέτρων: Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επιστροφή στην κανονικότητα και στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και τα σχολεία θα πρέπει να προσαρμοστούν στην μετα-κορορονοϊό εποχή – Σταδιακά από τις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου στα σχολεία έως τις 12 Ιουνίου – Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι μικροί μαθητές  για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. 

Η αρχή για την εκ νέου λειτουργία των σχολείων γίνεται με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου την 11η Μαΐου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Οι απολυμάνσεις στα σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη καθώς οι καθηγητές θα πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες από την Τετάρτη 6 Μαΐου, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Με σταδιακό τρόπο, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και καθημερινή αξιολόγηση των δεδομένων για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, θα ξαναζωντανέψουν οι τάξεις των σχολείων που είχαν κλείσει στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid 19.

Οι σχολικές μονάδες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις 11 Μαΐου με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματικά.

Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν οι μαθητές της Α’-Β’ Λυκείου και του Γυμνασίου.

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια προβλέπεται επίσης η επέκταση του διδακτικού έτους μέχρι τις 12 Ιουνίου.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα παραμένουν κλειστά και θα εξεταστεί -αναλόγως της πορείας του κορονοϊού- αν θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου.

Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην ανώτατη εκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία και έτσι θα ολοκληρωθεί κανονικά το ακαδημαϊκό εξάμηνο και θα ακολουθήσει η εξεταστική.

Επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ