Κορονοϊός: Με βεβαίωση ια ταξιδεύουν οι επιβάτες της Air China από τη Μόσχα προς το Πεκίνο

Κορονοϊός: Οι επιβάτες της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Air China, που προτίθενται να ταξιδέψουν από την Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο από τις 8 Μαΐου, θα μπορούν να επιβιβασθούν στο αεροσκάφος μόνο αν προσκομίσουν βεβαίωση ότι δεν έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Κίνας στην Ρωσία.

«Από τις 8 Μαΐου οι επιβάτες της Air China, που θα ταξιδέψουν από την Μόσχα με προορισμό το Πεκίνο, θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση, την οποία θα έχουν πάρει τουλάχιστον 120 ώρες πριν την πτήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας που αναρτήθηκε στην σελίδα της πρεσβείας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την εν λόγω βεβαίωση, θα μπορούν να την αποκτήσουν μετά τη διενέργεια μοριακού τεστ σε έξι ιατρικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσας και της Αγίας Πετρούπολης.

Εξαιτίας της περίπλοκης επιδημιολογικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό από τις 28 Μαρτίου τα κινεζικά σύνορα έχουν κλείσει στην ουσία για τους ξένους πολίτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στις 21 Απριλίου το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέτρεπε του πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ πτήσεις προς το εξωτερικό έχουν περιορισθεί σημαντικά.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα, καταγράφηκαν 1.675 άνθρωποι με κορονοϊό που έφθασαν από το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 1.273 έχουν αναρρώσει.

Η Ρωσία έχει περιορίσει την αεροπορική της σύνδεση με την Κίνα από 1ης Φεβρουαρίου. Έχει επιτραπεί μόνο στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot και σε τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here