Κορονοϊός Ισπανία: Και μετά το τζόκινγκ οι πολίτες ξανασυναντούν τους κομμωτές τους


Κορονοϊός: «Η κανονικότητα δεν έχει ακόμη επιστρέψει» παραδέχετα η Κοντσί Ναβάρο, κομμώτρια στη Βαρκελώνη, που άνοιξε ξανά το κατάστημά της σήμερα, με ατέλειωτες προφυλάξεις. Στην Ισπανία, τα μικρά καταστήματα ξαναλειτουργούν με επιφύλαξη, την ώρα που η επιδημία του νέου κορονοϊού επιβραδύνεται.

Ανακουφισμένοι που μπόρεσαν να ξαναβγουν στους δρόμους, από το Σάββατο, για να κάνουν βόλτα ή να αθληθούν ατομικά, οι Ισπανοί μπορούν επίσης να τιθασεύσουν τις εξαγριωμένες κόμες τους, έπειτα από αυστηρή καραντίνα επτά εβδομάδων.

Αρκεί να έχουν κλείσει από πριν ραντεβού.

Αλλά και να τηρείται ο κανόνας ένας κομμωτής ανά πελάτη.

Στη Βαρκελώνη, στην εργατική συνοικία Σαγκρέρα, τα περισσότερα καταστήματα και εστιατόρια παραμένουν κλειστά.

Όχι όμως η 56χρονη Κοντσί Ναβάρο, που ήδη εργάζεται φορώντας τη μάσκα της.

«Εργαζόμαστε με νευρικότητα, για να εφαρμόζουμε αυστηρά το πρωτόκολλο, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Όμως είναι σημαντικό να δείχνουμε ότι το κάνουμε καλά, προκειμένου να μην φοβάται ο πελάτης και να επιστρέψει για να κόψει τα μαλλιά του».

Τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση πρέπει να χωρίζει τους πελάτες και τα εργαλεία πετάγονται ή απολυμαίνονται μετά τη χρήση.

Η Ισπανία, που θρηνεί πάνω από 25.000 νεκρούς από την πανδημία, συνεχίζει τη διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας.

Σήμερα, εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες διανεμήθηκαν στις εισόδους μετρό και σιδηροδρομικών σταθμών, καθώς «η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους χρήστες» των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως υπενθυμίζει ένα μήνυμα που προβάλλεται στο μετρό της Μαδρίτης.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό Puerta del Sol, μέλη της δημοτικής αστυνομίας δίνουν μια μάσκα σε όλους τους επιβάτες, ακόμα και σε εκείνους που φορούν ήδη και τους συστήνουν να την εφαρμόζουν προσεκτικά «στη μύτη».

«Έχει αρχίσει να έρχεται περισσότερος κόσμος (στο μετρό). Έως σήμερα, δεν έβλεπα τους πολίτες με μάσκες, σήμερα, τους βλέπω» λέει η Κριστίνα Χιμένεθ, ηλικίας 31 ετών, υπάλληλος σε χρηματομεσιτικό γραφείο που δεν σταμάτησε να εργάζεται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ