Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από Ελληνίδα καθηγήτρια για τα γάντια

Τους λόγους που οι πολίτες δεν πρέπει να φορούν γάντια ανέλυσε η καθηγήτρια πνευμονολογικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου μιλώντας στο Mega μίλησε σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Η καθηγήτρια ανέφερε αρχικά πως «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια». Παράλληλα εξήγησε ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία. «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την χρήση μάσκας η κ. Κοτανίδου ανέφερε: «Η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο».

Κλείνοντας τόνισε για το ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα, τόνισε: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Μ.Μ.Μ και αυτοί που βρίσκονται σε κάποιον κλειστό χώρο».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here