Κορονοϊός Ιταλία: Εντυπωσιακή μείωση του δείκτη μετάδοσης του ιού στην Λομβαρδία


Κορονοϊός: Ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, έχει μειωθεί εντυπωσιακά. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές, έχει περιοριστεί στο 0.75%, ενώ ο μέσος όρος του ανάλογου ποσοστού, σε εθνικό επίπεδο, είναι 0,80%.

«Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε κάτω από την μονάδα και αυτό θα εξαρτηθεί από όλους μας, από την συμπεριφορά όλων των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα.

Παράλληλα χθες στην πόλη Κρεμόνα (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) για πρώτη φορά τις τελευταίες 73 ημέρες δεν καταγράφηκαν νεκροί από την covid-19.

Την ίδια ώρα, επιτροπή ειδημόνων του υπουργείου Mεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Κόντε, αποφάνθηκε σήμερα ότι για να μπορέσουν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας , με μόνιμη χρήση προστατευτικής μάσκας, θα ήταν χρήσιμη μια προσωρινή μείωση του ωραρίου των ιταλών εργαζομένων.

Ο Ιταλός υφυπουργός Eσωτερικών Ματέο Μάουρι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ζήτησε από τους Iταλούς να συνεχίσουν να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης.

Εξήγησε ότι όσοι πολίτες έχουν δεσμό με άτομο το οποίο ζει μακριά, σε διαφορετική περιφέρεια, θα πρέπει να περιμένουν ακόμη κάποιες εβδομάδες, πριν μπορέσουν να ξανασμίξουν μαζί του.«Οι κανόνες πρέπει να είναι σαφείς, καλύτερα να μην κάνουμε εξαιρέσεις», πρόσθεσε ο Μάουρι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ