Πέτσας: Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής


Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τα πυρά που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης. 

«Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που και η Ελλάδα δίνει τη παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Τσίπρας είναι απών και από το Κοινοβούλιο, καθώς αντί να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για μια πιο περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξε να αποχωρήσει από τη Βουλή. Και ύστερα αναρωτιέται γιατί όσα λέει δεν τα ακούει κανείς. Γιατί και σήμερα με την αποχώρησή του απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει. Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία express και την επιστολική ψήφο», ανέφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, χωρίς τη συμφωνία της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

«Πολυνομοσχέδια όπως αυτό που προκαλούν ριζικές ανατροπές και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας, δεν μπορούν να ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο σε υπολειτουργία με την παρουσία 60 μόνο βουλευτών από τους 300 του Κοινοβουλίου», είπε και ζήτησε να σταματήσει αυτή η πρακτική στο όνομα της έκτακτης ανάγκης.

«Ξέρετε εσείς καμία έκτακτη κατάσταση όπου η κυβέρνηση να προγραμματίζει 26 νομοσχέδια μέσα σε τρεις μήνες; Τι έκτακτη κατάσταση είναι αυτή;», διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσει στην κανονικοποίηση της κατάστασης εξαίρεσης που προκάλεσε η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ