Προκαλεί Τούρκος ναύαρχος: Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι αρκετή για την Τουρκία


«Η Μεσόγειος δεν αρκεί στην Τουρκία, η Τουρκία πρέπει να βγει πλέον έξω από τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας», δηλώνει ο Τούρκος ναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ, ενώ για την επιχείρηση IRINI της ΕΕ υποστηρίζει ότι της έδωσαν ελληνικό όνομα για να πάνε με τα νερά των Ελλήνων.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Αϊντινλίκ ο Τούρκος ναύαρχος, Τζεμ Γκιουρντενίζ, κληθείς να σχολιάσει την έναρξη της επιχείρησης IRINI της ΕΕ στην Λιβύη, ανέφερε ότι «η ΕΕ βλέπει τόσο μικρούς τους Έλληνες που χρησιμοποίησαν τη ελληνική λέξη ‘Ειρήνη’ για την επιχείρηση χαϊδεύοντας τ’ αυτιά τους με τέτοια μικρά πράγματα».

«Αλλά το όνομα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί. Γνωρίζουμε ότι η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ είχαν πάει το 2011 στη Λιβύη σαν άγρια ζώα να την κατασπαράξουν. Τώρα χωρίς αιδώ σηκώνονται και λένε ‘ειρηνική επιχείρηση’. Δεν είναι δυνατόν να το πιστέψουμε αυτό ασφαλώς», είπε.

Υποστήριξε ακόμη πως «κάποια στιγμή με τις προκλήσεις της Ελλάδας μπορεί να θέλουν να στριμώξουν την Τουρκία σε αυτή την περιοχή και μάλιστα με ‘επιχείρηση παραπλάνησης’ (false flag). Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που βλέπω εγώ. Άλλωστε οι σχέσεις μας με την ΕΕ δεν είναι και οι καλύτερες. Μια τέτοια κατάσταση η Ελλάδα θα την εκμεταλλευτεί», υποστήριξε.

Σχετικά με το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση Σάρατζ αντιτίθεται σε αυτή την επιχείρηση, ο Τούρκος ναύαρχος είπε ότι «στην πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί μια κίνηση ενάντια στη δημιουργία από την Τουρκία ενός γεωπολιτικού άξονα στο δυτικό άκρο της Μεσογείου». «Η Μεσόγειος δεν αρκεί σε μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Τουρκία, η Τουρκία πλέον θα βγει έξω από τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας. Δεν αναφέρομαι σε επεκτατική πολιτική. Η Τουρκία θα το πράξει αυτό για να προστατεύσει τα συμφέροντά της σε μακρινά εδάφη», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ