Πώς θα κάνουμε εύκολα περισσότερη οικονομία την περίοδο που διανύουμε


Η ζωή και οι ανάγκες μας αλλάζουν διαρκώς και μαζί τους, αλλάζουμε κι εμείς. Το γεγονός αυτό έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό από όλους μας τους τελευταίους δύο μήνες, όταν και κληθήκαμε να αλλάξουμε αρκετές από τις καθημερινές μας συνήθειες και μάθαμε να ζούμε αλλιώς, για το καλό μας. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα, αλλά και την περίοδο που διανύουμε, χρειάστηκε να κάνουμε περισσότερη οικονομία, προκειμένου να προσαρμοστούμε καλύτερα στα νέα δεδομένα.

Ακόμη και τώρα όμως, που επιστέφουμε σταδιακά στις παλιές μας συνήθειες και τη γνώριμη ρουτίνα μας, πολλές από τις αλλαγές που έλαβαν χώρα το περασμένο διάστημα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής μας. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γνωρίζουμε πως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να στρεφόμαστε σε λύσεις, που μας προσφέρουν τη δυνατότητα να έχουμε ταυτόχρονα την απαραίτητη ευελιξία στην καθημερινότητά μας και φυσικά, να εξοικονομούμε περισσότερα χρήματα.

Ιδού, λοιπόν, μερικές επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε περισσότερη οικονομία την περίοδο που διανύουμε, αξιοποιώντας καλύτερα τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, υπό τις νέες αυτές συνθήκες.

Περισσότερη οικονομία στο σπίτι και τις αγορές

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε περισσότερη οικονομία, όταν μένουμε περισσότερο εντός; Μα φυσικά, αρκεί να κάνουμε περισσότερο ευέλικτες επιλογές, τόσο σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, όσο τις διαδικτυακές αγορές και την ασφάλεια του σπιτιού μας. Διότι ακόμη και τώρα που οι περιορισμοί στην κυκλοφορία αίρονται, θα συνεχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και σίγουρα, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε κάποιες από τις καθημερινές συνήθειες που υιοθετήσαμε το τελευταίο δίμηνο.

Για να κάνουμε, λοιπόν, περισσότερη οικονομία στο σπίτι αυτή την περίοδο, μαγειρεύουμε περισσότερο εντός, δεν παραγγέλνουμε από έξω και δεν πετάμε το φαγητό που περισσεύει, αλλά το χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε ευφάνταστες συνταγές για σνακ.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα προγράμματα που ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες και το budget μας, επιλέγοντας τις πλέον συμφέρουσες επιλογές για το σταθερό, το κινητό και το ίντερνετ.

Για να κάνουμε περισσότερη οικονομία την περίοδο που διανύουμε, δίνουμε όμως και επιπλέον προσοχή στον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας. Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στις αγορές για το σπίτι, τις κάνουμε μια φορά την εβδομάδα από το σουπερμάρκετ και προτιμούμε τις online αγορές, που μας βοηθούν να μην βγαίνουμε εκτός λίστας. Ένα «έξυπνο» tip σε αυτή την περίπτωση, είναι να αναζητούμε εκ των προτέρων τις καλύτερες προσφορές στα προϊόντα που θέλουμε, να συγκρίνουμε τις τιμές και να κάνουμε ξεκούραστα μέσω διαδικτύου τις παραγγελίες μας, ακόμη κι από διαφορετικά σουπερμάρκετ, ανάλογα με το πού υπάρχουν οι κορυφαίες προσφορές στα είδη που θέλουμε.

Τέλος, ένας ακόμη «έξυπνος» τρόπος για να απολαμβάνουμε περισσότερη ασφάλεια και οικονομία για το σπίτι, είναι να στραφούμε σε προγράμματα ασφάλισης σπιτιού, που είναι οικονομικά και ευέλικτα, δηλαδή προσαρμοσμένα στις νέες μας ανάγκες. Είτε πρόκειται για το ίδιο το κτίριο του σπιτιού, είτε για το περιεχόμενό του, είτε και για τα δύο, αξίζει να αναζητήσουμε online τις πλέον οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις της περιόδου που διανύουμε, για να έχουμε ασφάλεια, όπως τη θέλουμε, Anytime.

Περισσότερη οικονομία στις μετακινήσεις και το αυτοκίνητο

Αν υπάρχει ένας τομέας που επηρεάστηκε όσο κανένας άλλος από τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, τότε εκείνος είναι ο τομέας των μετακινήσεων. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας επηρέασαν σε απίστευτα μεγάλο βαθμό τον τρόπο που μετακινούμαστε και χρησιμοποιούμε τα οχήματά μας. Αλλά και τώρα που τα αυστηρά μέτρα θα πάψουν να ισχύουν σταδιακά, οι αλλαγές στις μετακινήσεις μας θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν για ένα μεγάλο διάστημα. Όταν, λοιπόν, το αυτοκίνητό μας παραμένει ακινητοποιημένο στο γκαράζ ή όταν το χρησιμοποιούμε, για να κάνουμε ελάχιστα χιλιόμετρα, τότε σίγουρα δεν αξίζει να το πληρώνουμε ακριβά. Διότι τώρα μένουμε σπίτι περισσότερο, οδηγούμε λιγότερο και θέλουμε να πληρώνουμε και λιγότερο. Γιατί να πληρώνουμε και να ασφαλίζουμε, άλλωστε, το αυτοκίνητο ακριβά, όταν δεν το χρησιμοποιούμε πολύ;

Στην περίπτωση που θέλετε, λοιπόν, να βγείτε κερδισμένοι και να κάνετε οικονομία αυτή την περίοδο, αξίζει να στραφείτε σε «έξυπνες» και ευέλικτες επιλογές που ανταποκρίνονται στις νέες σας ανάγκες. Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Short Drive της Anytime με την τεχνολογία του Buy The Mile. Πολλοί είναι οι οδηγοί που στρέφονται αυτή την εποχή στο πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Short Drive. Και αυτό γιατί τους εξασφαλίζει κορυφαία ασφάλεια σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αφού πληρώνουν δικαιότερα ασφάλιστρα ανάλογα με τη χρήση που κάνουν.

Πιο αναλυτικά, όλα τα προγράμματα ξεκινούν από 3.000 χιλιόμετρα τον χρόνο ή 1.500 χιλιόμετρα το εξάμηνο και μπορεί ο καθένας, όποτε χρειαστεί, να αποκτήσει επιπλέον 2.000 χιλιόμετρα με μόλις 20 ευρώ. Ενώ όσοι επιλέξουν εξάμηνη διάρκεια μέχρι τις 31 Μάιου, έχουν δώρο επιπλέον 1.000 χιλιόμετρα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ευέλικτη λύση για όσους θέλουν να κάνουν περισσότερη οικονομία την περίοδο που διανύουμε.

Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετοί λόγοι για να αναζητήσουμε τις πλέον ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις νέες μας ανάγκες, ούτως ώστε να βγούμε περισσότεροι κερδισμένοι από αυτή την κρίση. Μέσα από τις κατάλληλες επιλογές για το σπίτι και τις μετακινήσεις μας, θα καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερη οικονομία και να έχουμε στο εξής περισσότερη ευελιξία στους πλέον σημαντικούς τομείς της ζωής μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ