Κορονοϊός: Ύμνοι του Euronews στην Ελλάδα -Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας


Το γύρο της Ευρώπης κάνει από σήμερα το πρωί το ρεπορτάζ του Euronews που υμνεί την Ελλάδα για τον επιτυχημένο μηχανισμό με τον οποίο αντιμετώπισε την πρώτη φάση της μάχης κατά του κορονοϊού.

Το ευρωπαϊκό κανάλι σε σημερινό ρεπορτάζ του υμνεί την Ελλάδα για την επιτυχημένη πρώτη φάση της μάχης κατά του κορoνοϊού και φιλοξενεί τον Νίκο Χαρδαλιά μέσα από εκτενές ρεπορτάζ/αυτοψία του ευρωπαϊκού καναλιού Euronews στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Το ρεπορτάζ προσεγγίζει με θετικό τρόπο τους χειρισμούς της Ελλάδας απέναντι στον κορονοϊό, παρουσιάζοντας και δηλώσεις πολιτών άλλης ευρωπαϊκής χώρας, που εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό», ενώ αναζητά τη συνταγή αυτής της επιτυχίας μέσα από την συνέντευξη με τον Νίκο Χαρδαλιά μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Χαρδαλιάς, απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδος στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που όπως είπε διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά κυρίως στον επιχειρησιακό μηχανισμό ιχνηλάτησης και τη διασφάλιση της καραντίνας.

«Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της ιχνηλάτησης. Νομίζω είναι από τα ζητήματα που έκανε τη διαφορά στη χώρα μας. Διότι από το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε για κάθε κρούσμα να μπορούμε να έχουμε σε πρώτο χρόνο όλες τις high και low risk επαφές του. Στεγανοποιήσαμε όλους τους διαφορετικούς κύκλους διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο οι κύκλοι αυτοί να εξαπλώνονται. Κι όταν κάποιος κύκλος βρεθεί σε θέση να τέμνει κάποιον άλλο δημιουργείται ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας», υπογραμμίζει στο Euronews ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφέρει επίσης ότι τα βασικά εργαλεία που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα ήταν η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του πληθυσμού, μέσω μιας πλατφόρμας, σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, ο εντοπισμός όσων έπρεπε να τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών και ο έλεγχος, από την αστυνομία κυρίως, ώστε να μείνουν στο σπίτι τους. Όπως είπε περίπου 28.000 κάτοικοι της Ελλάδας ή επισκέπτες τέθηκαν σε απομόνωση 14 ημερών με επιτυχία.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει την ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των χωρών και της Ευρώπης ειδικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην επόμενη φάση και τονίζει ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα της νόσου που μπορεί να έλθει από το φθινόπωρο».

Για το πότε υπολογίζει να ανοίξουν και τα άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι το μόνο λειτουργεί αυτή τη στιγμή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο, και πιθανόν να έχουμε μια εικόνα σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ