Κορονοϊός Βρετανία: Έλεγχο θερμοκρασίας στους επιβάτες τις επόμενες μέρες στο αεροδρόμιο Χίθροου


Κορονοϊός: Έλεγχο θερμοκρασίας στους επιβάτες πρόκειται να εφαρμόσει το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, συμβαδίζοντας με την πρακτική άλλων μεγάλων διεθνών αεροδρομίων, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρώτη δοκιμή του μέτρου θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 15 μέρες και θα χρησιμοποιηθούν ειδικές κάμερες που θα μπορούν να επιβλέπουν τη θερμοκρασία αυτών που πρόκειται να ταξιδέψουν, και οι οποίες αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στις αίθουσες ελέγχων διαβατηρίων μεταναστών, αναχωρήσεων κ.α.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, Τζον Χόλαντ Κέι, θα δοκιμαστούν τεχνολογίες και διαδικασίες που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μίας κοινής διεθνούς πρακτικής για τον έλεγχο υγείας στα αεροδρόμια, με στόχο να ενθαρρυνθούν οι επιβάτες να χρησιμοποιήσουν και πάλι τις πτήσεις για τις μετακινήσεις τους.

«Η αεροπλοΐα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βρετανικής οικονομίας και για την επανεκκίνηση της οικονομίας η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της αεροπορίας» είπε και πρόσθεσε: «Το πρότυπο αυτό είναι βασικό για την ελαχιστοποίηση μετάδοσης του κορονοϊού στα σύνορα, και η τεχνολογία που δοκιμάζουμε στο Χίθροου μπορεί να είναι μέρος της λύσης».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ