Κορονοϊός: Αυτό είναι το εργαστήριο στην Ουχάν που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ξεκίνησε ο ιός


Κορονοϊός: Είναι δακτυλοδεικτούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες: το κινεζικό ινστιτούτο ιολογίας που κατηγορείται ότι από αυτό προήλθε ο κορονοϊός μελετά μερικά από τα πιο επικίνδυνα παθογόνα του κόσμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε ότι έχει “τεράστιες αποδείξεις” ότι ο ιός διέρρευσε από εργαστήριο της Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, την πόλη όπου εντοπίστηκε στα τέλη του 2019.

Ωστόσο, πρόσθεσε σήμερα: “Δεν είμαστε βέβαιοι”.

Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμιά ανακολουθία: “Δεν έχουμε τη βεβαιότητα, και υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προέρχεται από το εργαστήριο, και οι δύο οι δηλώσεις αυτές είναι αληθινές”.

Η κινεζική τηλεόραση χαρακτήρισε τη Δευτέρα “τρελά” τα σχόλια αυτά, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε “αναπόδεικτες” δηλώσεις.

“Ο Μάικ Πομπέο έχει μιλήσει επανειλημμένα, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. Γιατί; Γιατί δεν έχει κανένα”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσανγίν.

Σύμφωνα με τη μεγάλη πλειονότητα των ερευνητών, ο κορονοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο. Μια αγορά της Ουχάν ενοχοποιείται από Κινέζους επιστήμονες καθώς φέρεται να πωλούσε ζωντανά άγρια ζώα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ