Χαρδαλιάς για πλατείες: Ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά τα υπαίθρια πάρτι


Νέο αυστηρό μήνυμα σε όσους συγκεντρώνονται σε πλατείες αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών και της πολιτείας έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στον απόηχο του νέου συνωστισμού που παρατηρήθηκε στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

«Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», τόνισε.

«H προσπάθεια συνεχίζεται – η πανδημία δεν έχει τελειώσει, η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος μας να μη χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», συνέχισε.

148 θάνατοι στην Ελλάδα – 15 νέα κρούσματα – 2.678 στο σύνολο

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 148, εκ των οποίων 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη (07/05) είναι 15 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.678. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 33 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Ο λοιμωξιολόγος επιβεβαίωσε την επίσκεψή του στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού εκεί την Τετάρτη (06/05). Είπε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διερεύνηση της διασποράς του κορονοϊού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ