Κορονοϊός Αυστρία: Ανάγκη συντονισμένης αντιμετώπισης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας

Κορονοϊός: Την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με μία καλά οργανωμένη προσέγγιση και έναν εύστοχο περιορισμό, επισήμανε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε δηλώσεις του στη Βιέννη, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς κυβερνήσεων άλλων έξι χωρών που έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία.

Όπως ανέφερε, στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν τρία μεγάλα θέματα, με πρώτο τη συνένωση των δυνάμεων για την παραγωγή ενός φαρμάκου και ενός εμβολίου εναντίον του Covid-19, και τα κράτη θα πρέπει εδώ, όπως τόνισε, να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα έχουν γρήγορη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτά.

Κατά δεύτερον, συζητήθηκε το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, καθότι, σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν έχει νόημα” να διατηρούνται σύνορα, τα οποία “περισσότερο εμποδίζουν τους ανθρώπους, παρά τους εγγυώνται προστασία”.

Η τρίτη θεματολογία αφορούσε τον τουρισμό, όπου, όπως παρατήρησε, η Αυστρία ενδιαφέρεται να αφήσει να ταξιδέψουν οι άνθρωποί της σε ασφαλείς χώρες, και αντίστροφα η ίδια δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο σε κανέναν που προέρχεται από χώρες που δεν αντιμετωπίζουν επιτυχώς τον ιό.

Σημειώνοντας ότι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με την πανδημία δεν γίνεται μόνον σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, αλλά και σε επίπεδο ειδικών, ο καγκελάριος Κουρτς προανήγγειλε μία νέα τηλεδιάσκεψη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες μετά την πρώτη παρόμοια στις 24 Απριλίου, συμμετείχαν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων από Αυστραλία, Αυστρία, Δανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Νορβηγία, Σιγκαπούρη και Τσεχία.

Κατά την προαναγγελία της σημερινής τηλεδιάσκεψης, διάφορα αυστριακά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν επικαιροποιημένα (χθες, Τετάρτη) στοιχεία ως προς την κατάσταση της επιδημίας του κορονοϊού στις συμμετέχουσες οκτώ χώρες.

Για την Ελλάδα επισημαίνεται ότι η χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει αντιμετωπίσει, μέχρι στιγμής, σχετικά καλά την κρίση, συνολικά καταγράφηκαν 2.642 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 146 και υπάρχουν 1.122 ενεργά περιστατικά. Σημειώνεται επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι αρχές στην Ελλάδα κατέγραψαν το πρώτο περιστατικό στις 26 Φεβρουαρίου σε μια γυναίκα που είχε προηγουμένως βρεθεί στη Βόρεια Ιταλία και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε αμέσως και ακύρωσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την επόμενη ημέρα. Στις αρχές Μαρτίου ακολούθησε το κλείσιμο των σχολείων και η ματαίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι ισχύοντες περιορισμοί έχουν παραταθεί μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ από τη Δευτέρα έχουν ανοίξει και πάλι καταστήματα και κομμωτήρια έπειτα από κλείσιμο έξι εβδομάδων, αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ