Κορονοϊός Πορτογαλία: Σε καραντίνα εδώ κι έναν μήνα σε μια καμπίνα κρουαζιερόπλοιου


Κορονοϊός: Οι επιβάτες μπόρεσαν και αποβιβάστηκαν, όμως η Ανάλια Ναβαρέτε ζει απομονωμένη εδώ κι έναν μήνα στην καμπίνα της, σε ένα κρουαζιερόπλοιο αγκυροβολημένο στη Λισαβόνα, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμά του, αφού καταγράφηκαν κρούσματα του νέου κορονοϊού στο πλοίο.

«Νιώθω θλίψη, αγωνία, απελπισία» αφηγείται στο Γαλλικό Πρακτορείο η 36χρονη από την Αργεντινή, που εργάζεται ως σερβιτόρα στο Fantasia Cruise Ship, το οποίο έχει ακινητοποιηθεί από την 22α Μαρτίου στη Λισαβόνα με περισσότερα από 350 μέλη πληρώματος πάνω σε αυτό.

Η πανδημία τροποποίησε το δρομολόγιο του πλοίου και, ενώ οι περίπου 1.000 επιβάτες του επαναπατρίστηκαν, οι εργαζόμενοι έπρεπε να παραμείνουν εκεί, χωρίς να μπορούν να αποβιβαστούν λόγω του κλεισίματος των συνόρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έφυγαν σχεδόν όλοι (…) Εμείς δεν είχαμε αυτήν την τύχη» λέει η Ανάλια, μία από τους 9 υπηκόους Αργεντινής του πληρώματος, που αποτελείται κυρίως από Ινδούς και Πακιστανούς.

Επιπλέον, από την 9η Απριλίου, οι περισσότεροι πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στην καμπίνα τους, καθώς ορισμένα μέλη του πληρώματος διαγνώστηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό.

«Είμαστε κλεισμένοι σε ατομικές καμπίνες, απόλυτα απομονωμένοι. Μας φέρνουν φαγητό και το αφήνουν στην πόρτα» αναφέρει η γυναίκα, που μίλησε μέσω βιντεοκλήσης.

Όμως, η σύνδεση στο ίντερνετ είναι κακή στο πλοίο και το πλήρωμα έχει ελάχιστες επαφές με τον έξω κόσμο, ακόμα και με τους οικείους του.

«Δεν έχουμε καμία δραστηριότητα, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε ούτε βόλτα στο πλοίο», προσθέτει.

Οι γιατροί του πλοίου θερμομετρούν καθημερινά το πλήρωμα. Τους έκαναν και τεστ για την Covid-19 και αν και το δικό της βγήκε αρνητικό, στην Ανάλια δεν επιτρέπεται να βγει.

«Είμαστε υγιείς. Ξεχασμένοι εδώ (…) 30 ημέρες έχουν περάσει από τότε που μπήκαμε στην καραντίνα Έχουμε νιώσει κάθε συναίσθημα, όμως προσπαθούμε να μην χάνουμε την ελπίδα», λέει η 36χρονη από την καμπίνα της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ