Κορονοϊός Δανία: Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα τη Δευτέρα, κολέγια και εστιατόρια στις 18 Μαΐου


Κορονοϊός: Στη Δανία, τα εμπορικά κέντρα θα μπορούν να ανοίξουν ξανά από τη Δευτέρα και τα κολέγια, τα εστιατόρια και τα καφέ στις 18 Μαΐου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας. To άνοιγμα των επιχειρήσεων αυτών συνοδεύεται από μια σειρά από υγειονομικές συστάσεις, κυρίως η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

“Κυρίως επειδή ακολουθήσαμε τις συμβουλές των υγειονομικών αρχών να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, μπορούμε τώρα να ανοίξουμε με προσοχή”, χαιρέτισε η επικεφαλής της κυβέρνησης Μέτε Φρεντέρικσεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονήσεις τους από τώρα, είπε η πρωθυπουργός.

Οι δανειστικές βιβλιοθήκες καθώς και οι δραστηριότητες συλλόγων, κυρίως αθλητικές, σε εξωτερικούς χώρους, θα επιτρέπονται ξανά από τις 18 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία μπορούν επίσης να ανοίξουν και πάλι οι χώροι λατρείας.

Η Δανία επέλεξε στα μέσα Μαρτίου ένα καθεστώς ημι-αυτοπεριορισμού για να σταματήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Έκτοτε, η χώρα ήρε ορισμένους περιορισμούς με την επιστροφή στις 15 Απριλίου των μαθητών στο δημοτικό σχολείο και τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Ακολούθησε το άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων, όπως τα κομμωτήρια, τα στούντιο τατουάζ και οι σχολές οδήγησης.

Τα σύνορα είναι κλειστά για την είσοδο αλλοδαπών από τις 14 Μαρτίου και παραμένουν έτσι, αλλά η απόφαση για το άνοιγμά τους αναμένεται την 1η Ιουνίου. Η απόφαση αυτή θα απηχεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με γειτονικές χώρες σχετικά με τους συνοριακούς ελέγχους και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Από την έναρξη της επιδημίας, η Δανία έχει καταγράψει 10.281 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανάμεσά τους 514 θάνατοι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ