Πόθεν έσχες: Την Δευτέρα τελικά στην δημοσιότητα η περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ η Βουλή δεν έχει επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, αποφασίστηκε να δοθούν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2019.

Η αρχική ενημέρωση για ανάρτησή τους σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ, οι οποίοι εργάζονται από το σπίτι τους λόγω παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας, με συνέπεια την ανάκληση της απόφασης.

Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιοποίησή τους μετατίθεται για την Δευτέρα 11 Μαίου, στις 12 το μεσημέρι.

Στο Δελτίο Τύπου, νωρίτερα, σήμερα, πριν την ανάκληση της απόφασης, αναφερόταν πως:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003 δημοσιεύει τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3213/2003, στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων.

Η δημοσίευση των δηλώσεων θα γίνει σήμερα, 8 Μαΐου 2019.

Το πλήθος των προς δημοσίευση δηλώσεων είναι συνολικά χίλιες εβδομήντα δύο (1.072) και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.

Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

Ευχαριστούμε όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here