Κορονοϊός Σουηδία: Επίσημη παραδοχή! Η ανοσία της αγέλης απέτυχε – Θερίζει ο ιός τους ηλικιωμένους


Κορονοϊός:Η Σουηδία λέει τώρα ότι η «ανοσία της αγέλης», δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική

Την παραδοχή ότι το σουηδικό μοντέλο απέτυχε, σε ότι αφορά στην προστασία των ηλικιωμένων από τον κορονοϊό, προχώρησε η πρέσβειρα της Σουηδίας στις ΗΠΑ.

Η Karin Ulrika Olofsdotter – σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail – δήλωσε ότι το 90% αυτών που πέθαναν στη Σουηδία ήταν άνω των 70 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 2.700 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει από τον ιό. Ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων από κοροναϊό στη Σουηδία είναι «μεγάλη αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά η πρέσβης.

Η Σουηδία απαγόρευσε τις επισκέψεις σε γηροκομεία, ως έναν από τους λίγους περιορισμούς της και αφού προηγήθηκε η παραδοχή από τον κορυφαίο ιολόγο της χώρας, Anders Tegnell, ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε χθες τις 3.000 – ένα ορόσημο που ο Tegnell είχε χαρακτηρίσει «τρομερά μεγάλο αριθμό». Μόνο χθες η χώρα είχε 99 νέους θανάτους και 705 νέα κρούσματα φτάνοντας τα 24.623.

Η Σουηδία υποστηρίζει ότι ένα lockdown θα ήταν ανώφελο καθώς δεν θα απέτρεπε τους θανάτους των ηλικιωμένων. Ο Tegnell, ο επικεφαλής επιδημιολόγος, εκτιμά ότι περίπου οι μισοί από τους θανάτους της Σουηδίας συμβαίνουν σε γηροκομεία.

Μπαρ και εστιατόρια έχουν παραμείνει ανοιχτά, ενώ τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν. Η χώρα αντιμετώπισε κριτική επειδή το ποσοστό των περιπτώσεων και των θανάτων της είναι υψηλότερο από τη Δανία, τη Νορβηγία ή τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με την πρέσβειρα της χώρας στις ΗΠΑ, περίπου το 25% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη πιστεύεται ότι έχουν ανοσία από την ασθένεια. Ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό είχε αυξηθεί από το 10% πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μελέτη για τον υπολογισμό του αριθμού για ολόκληρη τη Σουηδία.

Η Στοκχόλμη συγκεντρώνει περίπου 9.000 κρούσματα κορονοϊού, από το σύνολο των 24.623 περιπτώσεων, που θεωρούνται αναπάντεχα πολλές σε μια χώρα όπου ορισμένες περιοχές είναι πολύ απομακρυσμένες.

Η Σουηδία λέει πως η «ανοσία της αγέλης», δεν αποτελεί από μόνης της μια στρατηγική, όμως οι ιολόγοι ελπίζουν ότι ένα αυξανόμενο επίπεδο ανοσίας θα επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στη χώρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ