Επίδομα 400 ευρώ: Τέλος χρόνου για χιλιάδες ανέργους να λάβουν το ποσό – Κάντε ΕΔΩ την αίτηση


Ο ΟΑΕΔ αναζητεί τους χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν εμφανιστεί για να λάβουν το ποσό των 400 ευρώ που δικαιούνται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ δεν έχει iban, ούτε τηλέφωνο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Μάλιστα για κάποιους που είχε τα email τους ειδοποίησε και προχώρησαν στην καταχώρηση στοιχείων. Ωστόσο απομένουν ακόμα χιλιάδες άνεργοι που δεν έχουν εμφανιστεί.

Υπενθυμίζεται πως οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν στο https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia για να δηλώσουν το IBAN για να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ. Η υποβολή των αιτήσεων έχει παραταθεί μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Τα βήματα:

  • Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr
  • Εργασία και ασφάλιση
  • Ανεργία
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση IBAN.

Τα χρήματα των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών. H έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ