Όλο το σχέδιο για την ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά – Οι τρεις ημερομηνίες «κλειδιά»


Ένα διαφορετικό καλοκαίρι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τόσο ο κλάδος της ακτοπλοΐας όσο και οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω κορονοϊού.

Τα μέτρα ασφαλείας που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας είναι θα ιδιαίτερα αυστηρά για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά.

Η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά, είναι ένας από τους κυριότερους επόμενους σταθμούς στη διαδικασία σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η αρχή γίνεται από την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαΐου, οπότε θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.

Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα, 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Εάν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Πώς θα ταξιδέψουμε στα νησιά

Οι επιβάτες των πλοίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, θα πρέπει να θερμομετρούνται προτού επιβιβαστούν. Έπειτα, μέσα στο πλοίο θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου και να φορούν μάσκες.

Οι επιβάτες, ωστόσο, με αναπνευστικά προβλήματα που δεν αντέχουν την πολύωρη χρήση μάσκας, θα πρέπει αναγκαστικά να κρατούν απόσταση δύο μέτρων από τους άλλους.

Επίσης, ο αριθμός των επιβατών στα πλοία θα είναι αρκετά μειωμένος.

Στα συμβατικά πλοία ο μέγιστος αριθμός των επιβατών θα φτάνει μέχρι και το 55% ενώ στα ταχύπλοα το 50%. Από τη μπουκαπόρτα μέχρι και τη ρεσεψιόν σε όλη τη διαδρομή θα τοποθετηθούν στο δάπεδο ειδικές σημάνσεις που θα δείχνουν τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται.

Ιδιαίτερη θα είναι και η διαμονή στις καμπίνες. Θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά καμπίνα, εκτός αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια. Μέτρα προστασίας θα λαμβάνονται και στους υπόλοιπους χώρους του πλοίου.

Στη ρεσεψιόν, στο μπαρ και στο εστιατόριο θα τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή τα μέλη του πληρώματος με τους επιβάτες. Τα καθίσματα, επίσης, θα είναι περιορισμένα προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ