Xαρίτσης για άρθρο Τσίπρα: Η απάντηση της ΝΔ παραπέμπει σε διαδικτυακό τρολ

«Η χυδαιότητα και η ένδεια επιχειρημάτων τους θα μπορούσε να είναι κωμική αν δεν ήταν επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στη ΝΔ αναφορικά με το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινό του άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, θέτει ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα για τη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας παραπέμπει σε διαδικτυακό τρολ: «Ο Πολάκης καπνίζει»», σχολιάζει ο κ. Χαρίτσης.

Με φωτογραφία η απάντηση της ΝΔ

Νωρίτερα, με μία φωτογραφία του πρώην αναπληρωτή Υγείας, Παύλου Πολάκη επέλεξε να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΦ.ΣΥΝ στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει πώς μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την κρίση του κορονοϊού.

«Η απάντηση στο σημερινό άρθρο του κ. Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το τι θα γινόταν αν την υγειονομική κρίση του κορονοϊού διαχειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής», αναφέρει η ΝΔ παραθέτοντας την εξής φωτογραφία:

Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του

Τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν διαχειριζόταν ως κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού περιγράφει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαίο να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ «για να αναλάβει τις τύχες του τόπου ξανά μια προοδευτική κυβέρνηση».

«Εδώ και δύο μήνες, που όλοι δίνουμε τη μάχη με την πανδημία, κάποιων το μυαλό δεν είναι μόνο στον περιορισμό της νόσου, στις απώλειες της ζωής και στις συνέπειες, αλλά πρωτίστως στα πολιτικά κέρδη και στις ζημιές. Είμαι περήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης δεν σκέφτηκαν ούτε συμπεριφέρθηκαν έτσι. Ισχύει όμως το ίδια την κυβέρνηση;

Εδώ και δύο μήνες ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου, στην αρχή με τα τρολς του διαδικτύου , αργότερα με τα ακριβοπληρωμένα σε διαφήμιση για τον κορονοϊο ΜΜΕ, αλλά και εσχάτως από τα χείλη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, έχει βαλθεί να μας πείσει ότι αν σήμερα αντικρίζουμε το φως της ημέρας το οφείλουμε στον πολυχρονεμένο μας Πρωθυπουργό. Και αν δεν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα είχε καταστραφεί

Γιατί; Δεν θέλει γιατί. Οι νομικοί ιδιοκτήτες της εξουσίας τα καταφέρνουν πάντα καλύτερα από τους πρόσκαιρους ενοικιαστές. Τι κι αν είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια; Τι κι αν αυτοί δεν κατάφεραν με τρία διαφορετικά κυβερνητικά σχήματα να την επαναφέρουν και το κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με ρυθμισμένο χρέος και ανακτημένο διεθνή αξιοπιστία;

Αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει να φανταστούμε «τι θα γινόταν αν» και να ανατριχιάσουμε από τρόμο . Σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να μπω στον κόπο να αποδεχτώ την πρόκληση και να φανταστούμε «τι θα γινόταν αν». Αν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε από θέσεις κυβερνητικές και αυτή την κρίση” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Αν λοιπόν η κορονοκρίση έβρισκε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι προφανές ότι θα είχαμε και εμείς καραντίνα, όπως σε όλο τον κόσμο. Αλλά στα νοσοκομεία θα είχαμε ήδη 4.000 περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές, γιατί δεν θα είχε παγώσει η προκήρυξη για διορισμούς που είχαμε ήδη προγραμματίσει. Επίσης, θα είχαμε πολλές χιλιάδες περισσότερα τεστ, στοχευμένα σε όλο τον πληθυσμό, από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα και όχι επί το πλείστον από ιδιωτικά κέντρα. Στα μέσα ατομικής προστασίας θα έμπαινε από τις πρώτες ημέρες διατίμηση, ενώ προτεραιότητα μας θα ήταν η επάρκειά τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η χώρα μας δεν θα ήταν η τελευταία στην Ε.Ε. σε έκτακτες δαπάνες ενίσχυσης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας την περίοδο της κρίσης, όπως πρόσφατα ο ΠΟΥ αποκάλυψε, αλλά με δαπάνες ύψους ενός δισ. ευρώ θα βρισκόταν πολύ ψηλά στον αντίστοιχο πίνακα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα είχε αξιοποιηθεί εγκαίρως με μέτρα οριζόντια και προληπτικά το μαξιλάρι ρευστότητας των 37 δισ. ευρώ που με περισσή προνοητικότητα είχαμε δημιουργήσει, προκειμένου να κρατηθεί όρθια η οικονομία σε μια ενδεχόμενη νέα κρίση» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

«Το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” θα υλοποιούνταν από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, παράλληλα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ώστε να ανακοπεί η μεγάλη βουτιά της ελληνικής οικονομίας και να έρθει ταχύτερα η ανάκαμψη» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύει τις προτάσεις του αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κλείνοντας εξαπολύει επίθεση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη εν μέσω της πανδημίας. Όλα για όλα για να μην χάσει την εξουσία. Μόνο που ευτυχώς τώρα όχι με σχέδιο την καταστροφή, αλλά με πολλά επικοινωνιακά δήθεν Μωυσή. Αλλά παρ’ όλα αυτά, χωρίς κανένα σχέδιο απέναντι για τη μεγάλη οικονομική ύφεση που έρχεται».

«Αυτά λοιπόν ‘θα γίνονταν αν’ ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι αυτά που θα γίνουν αν σύντομα δεν φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, για να αναλάβει τις τύχες του τόπου ξανά, μια προοδευτική κυβέρνηση, αυτά που μας περιμένουν δηλαδή, είναι χειρότερα», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here