Άνοιγμα Σχολείων: Το μεγάλο ρίσκο με τα δημοτικά σχολεία


Άρση μέτρων: Με αυστηρούς κανόνες επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – Το μεγάλο ρίσκο με τα δημοτικά σχολεία

Την Δευτέρα 11 Μαΐου τα σχολεία θα υποδεχθούν με αυστηρούς κανόνες τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – Μέχρι εδώ όλα καλά – Το ρίσκο όμως με τα Δημοτικά σχολεία παραμένει ανοικτό και αρκετοί γιατροί επιμένουν ότι θα είναι μέγα λάθος το άνοιγμά τους στις αρχές Ιουνίου.

Θα ρισκάρει άραγε η ελληνική πολιτεία ένα δεύτερο κύμα μετάδοσης του ιού; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και τους γονείς και τους δασκάλους των δημοτικών σχολείων που έχουν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητας του εγχειρήματος.

Το υπουργείο Παιδείας αν και δεν έχει πάρει ακόμα οριστική απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία, δείχνει να ταλαντεύεται λέγοντας πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Διαβεβαιώνει για παράδειγμα ότι οι εκπαιδευτικοί οποιασδήποτε βαθμίδας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ή εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ, θα μπορούν να απουσιάσουν.

Διαβεβαιώνει ότι αν κάποιος γονέας δεν επιθυμεί ή φοβάται να στείλει το παιδί του στο σχολείο θα στέλνει μια απλή δήλωση/βεβαίωση γονέα/κηδεμόνα, ότι στην οικογένεια υπάρχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και έχει σοβαρό νόσημα.

Δηλαδή θα δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων ουσιαστικά. Κάποιοι θα προχωρήσουν και κάποιοι θα μείνουν πίσω επειδή υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας.
Και άραγε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ιός δεν θα περάσει από τα μικρά παιδιά στους παππούδες και στις γιαγιάδες; Η δικαιολογία πάντως ότι θα ανοίξει ο καιρός και θα χαθεί ο ιός, μέχρι στιγμής δεν έχει μεγάλη επιστημονική βάση…

«Επίσης, κρίνεται πιο ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία τώρα που η άνοδος της θερμοκρασίας πιστεύεται ότι θα ελαττώσει συνολικά τη μεταδοτικότητα του ιού, και τα ανοιχτά παράθυρα βελτιώνουν τον εξαερισμό. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι η πορεία είναι δυναμική και κάθε μέτρο θα αξιολογείται και θα προσαρμόζεται, εφόσον κριθεί απαραίτητο». Το επιχείρημα είναι στον αέρα.

Το ισχυρότερο επιχείρημα το έθεσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.
«Εγώ πιστεύω ότι τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη» είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, κυρία Μ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως η ίδια εξήγησε «δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μικρών παιδιών, ούτε και ένα δάσκαλος δεν μπορεί να προσέξει 10 παιδιά. Εδώ ένας γονιός δεν μπορεί να προσέξει 2 παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ