Τι πρέπει να αποφεύγω αν θέλω να μείνω έγκυος;


Σίγουρα, αν σκέφτεστε να κάνετε ένα παιδί, έχετε αναρωτηθεί για αυτή την ερώτηση περισσότερες από μία φορές.

Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τα βασικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να μείνετε έγκυος.
Γιατί δεν αρκεί απλά να θέλετε να μείνετε έγκυος, πρέπει επίσης να βοηθήσετε το σώμα σας να προετοιμαστεί για να κυοφορήσει αυτή τη νέα ζωή.

Μόλις πάρετε την απόφαση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη μια σειρά βημάτων ή συστάσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Συνιστάται να μιλήσετε πρώτα στον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας δώσει μια λίστα από εξετάσεις για να διαπιστώσετε εάν μπορείτε να μείνετε έγκυος χωρίς επιπλοκές.

Μόλις ο γιατρός σας διαβεβαιωθεί ότι το σώμα σας είναι σε βέλτιστες συνθήκες, είναι καλό να εξετάσετε τη λήψη προσεκτικών μέτρων πριν από τη σύλληψη.

Εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, τι πρέπει να αποφύγετε;

Αποφύγετε το στρες

Δεν είναι μυστικό ότι το στρες δεν θα σας βοηθήσει καθόλου, γι ‘αυτό προσπαθήστε να χαλαρώσετε.

Μην πίνετε καφέ

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μειώνει τα αιμοφόρα αγγεία, επιβραδύνοντας τη ροή αίματος στη μήτρα. Αυτό επηρεάζει άμεσα τη γονιμότητα και μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γέννηση ή αποβολές σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μην παίρνετε φάρμακα χωρίς να ρωτήσετε τον γιατρό σας

Εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, μην παίρνετε φάρμακα που δεν έχουν συνταγογραφηθεί από γιατρό, καθώς αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα σχέδιά για σύλληψη.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Εάν καταναλώνετε αλκοόλ σε υπερβολικές ποσότητες, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει τη γνωστή διαταραχή με την ονομασία φάσμα διαταραχής εμβρυϊκού αλκοολισμού (FASD).

Απαγορεύεται το κάπνισμα

Εάν έχετε αυτή τη συνήθεια, προσπαθήστε να μην καπνίζετε ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το βάρος του μωρού σας, την ανάπτυξη του πνεύμονα και ακόμη και το IQ του.

Μην εκτελείτε ακραίες ή σωματικά απαιτητικά αθλήματα

Αποφύγετε αθλήματα όπως πυγμαχία, αλεξιπτωτισμό ή ορειβασία. Ωστόσο, συνιστώνται ασκήσεις χαμηλής έντασης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ