Σουφλί: Ηχηρό «όχι» του δήμου σε τουρκικά παιχνίδια για τις παιδικές χαρές του

Με ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου και απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμος Σουφλίου απέρριψε  τα παιχνίδια που προορίζονταν να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του και προέρχονται από την Τουρκία.

Ο δήμος Σουφλίου πήρε θέση και αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του παιχνίδια «made in Turkey», όπως είχε προτείνει η εταιρεία η οποία ανέλαβε το έργο της αναμόρφωσης τους ενώ έχουν προηγηθεί όσα συνέβησαν στα σύνορα του Έβρου Φεβρουάριο και Μάρτιο και συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στον ποταμό Έβρο.

Τονίζεται μάλιστα ότι τις τελευταίες μέρες, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού.

Ειδικότερα, ο ακριτικός δήμος υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε 12 παιδικές χαρές του. Πρόκειται για τις 5 παιδικές χαρές στο Σουφλί, 5 παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Ορφέα και 2 στο Τυχερό. Η δημοτική αρχή εξετάζοντας τη σύμβαση διαπίστωσε ότι ένα όργανο, που θα τοποθετούνταν σε παιδική χαρά στο χωριό Σιδηρώ που οι κάτοικοι μάλιστα είναι μουσουλμάνοι, ήταν τουρκικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό στην Οικονομική Επιτροπή ζητήθηκε η τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε το συγκεκριμένο όργανο να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν άλλης χώρας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 5 Μαίου για την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου δια περιφοράς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ο Πρόεδρος της και δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στην εισήγηση του επισημαίνει:

«Στην παιδική χαρά Σιδηρούς, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, πρόκειται να τοποθετηθεί ένα όργανο παιδικής χαράς, χώρας προέλευσης Τουρκίας. Ο Δήμος μας, ως ακριτικός Δήμος, που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται και υποφέρει από τις πολιτικές επιλογές της γειτονικής χώρας, δεν επιθυμεί την προμήθεια του συγκεκριμένου οργάνου και κατ’ επέκταση την οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία. Επομένως, σας παρακαλούμε να γίνει τροποποίηση της τρέχουσας σύμβασης, με αντικατάσταση του συγκεκριμένου οργάνου με άλλο, διαφορετικής χώρας προέλευσης και οικονομικότερο, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσό για να δημιουργηθεί και μία παιδική χαρά στην Προβατώνα».

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουφλίου με ομόφωνη απόφασή της προχώρησε στην τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ως προς το συγκεκριμένο σημείο και έτσι το τουρκικής προέλευσης όργανο δεν θα τοποθετηθεί στην παιδική χαρά στο Σουφλί, όπως αρχικά υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του αναδόχου που είχε αναλάβει το έργο.

Πηγή: Evros-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here