Κορονοϊός – Βρετανία: Ξεπέρασαν τις 32.000 οι νεκροί – 210 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Βρετανία κατέγραψε 210 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται σε 32.065.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν στοιχεία των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας και περιλαμβάνουν τους θανάτους σε όλα τα ιδρύματα έπειτα από την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Αντιδράσεις στο σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων που ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Να εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι, να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό λιγότερο τα μέσα μεταφοράς και να τηρούν το μέτρο κοινωνικής απόστασης, προτρέπει τους κατοίκους του Λονδίνου σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, Σαντίκ Καν, στον αντίποδα των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, για τον αρχικό σχεδιασμό χαλάρωσης των περιορισμών.

«Θέλω να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται προς τους κατοίκους του Λονδίνου, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είναι ακόμη σε ισχύ, το lockdown δεν έχει καταργηθεί και πρέπει να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια περιορισμού της Covid-19» αναφέρει.

Καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει τη συνεργασία με τους εργοδότες και τις εργατικές ενώσεις ως προς τον τρόπο της ασφαλούς επιστροφής των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Ο διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λονδίνου, Ρίτσαρντ Μπερτζ, καλεί τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τους χώρους εργασίας αύριο, λέγοντας ότι θα ήταν «ανοησία» πριν να δοθούν ακριβείς οδηγίες από την κυβέρνηση. «Ισχυρή και αδιαμφισβήτητη σύστασή μου προς τις επιχειρήσεις του Λονδίνου είναι να μην αλλάξουν σχέδια για αύριο. Δεν τους δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για το πως θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στην δουλειά τους, ούτε για το πως θα μείνουν ασφαλείς ενόσω εργάζονται» ανέφερε.

Και η γενική γραμματέας του εργατικού συνδικάτου TUC, Φράνσις ο Γκρέιντι, σε μήνυμα στο twitter χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ως «συνταγή χάους», ενώ η οργάνωση κατασκευαστών Βρετανίας, ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις οδηγίες της και για το είδος του προστατευτικού εξοπλισμού που απαιτείται για τους εργαζόμενους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here