Επίδομα 600 ευρώ σε επιστήμονες: Ξεκινά η πληρωμή σε 25.508 δικαιούχους- Έως 15/05 οι αιτήσεις


Αύριο, Τρίτη (12/05) ξεκινάει η πληρωμή σε 25.508 επιστήμονες σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 14.650.800 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 600 ευρώ στους 25.508 δικαιούχους επιστήμονες. Ειδικότερα η πίστωση θα γίνει αύριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιστήμονες έως το αργότερο την Παρασκευή 15 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr εφόσον δεν είχαν υποβάλλει δήλωση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ