Έκθεση «κόλαφος» για τον Σουλτάνο: Η Τουρκία στρατολογεί ανήλικους για να στηρίξει τον Φάρατζ

Κορονοϊός: Τα παιδιά είναι πάνω από 2.000 και εκπαιδεύονται ως αντάρτες.

Ανήλικους για να στηρίξει τον σύμμαχό του Φάγεζ αλ-Σάρατζ και την Kυβέρνηση Eθνικής Eνότητας (GNA) της Λιβύης, στρατολογεί – σύμφωνα με έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας – Ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το syriantimes.sy η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σύροι για Ελευθερία και Δικαιοσύνη», η οποία στόχο έχει την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και αναφέρει (σε ένα κείμενο 40 σελίδων) πώς νεαροί Σύριοι ηλικίας 12-15 ετών επιλέγονται και μεταφέρονται στη βορειοδυτική Λιβύη για να υπερασπιστούν την φιλοτουρκική κυβέρνηση.

Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι εκδίδονται πλαστά έγγραφα και ταυτότητες, με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους. Μάλιστα κάποια από τα παιδιά χρησιμοποιούν τα ονόματα των μεγαλύτερων αδελφών τους ή άλλων συγγενών.

Ένας από τους μάρτυρες περιγράφει πώς ένας διοικητής του Συριακού Εθνικού Στρατού επισκέφτηκε το κατάστημά του με τρία παιδιά ηλικίας 15 έως 16 ετών. «Μου είπαν ότι θα πήγαιναν στη Λιβύη με την έγκριση των οικογενειών τους. Ήταν πολύ χαρούμενοι που έλαβαν μισθό 3.000 δολαρίων. Ρώτησα έναν από αυτούς αν ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει όπλο και απάντησε ότι θα τα μάθει όλα στο στρατιωτικό στρατόπεδο όπου θα είναι με τους άλλους συνομηλίκους του» τονίζει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here