ΗΠΑ: Έντονη λογομαχία Τραμπ με Κινέζα δημοσιογράφο – Διέκοψε οργισμένος τη συνέντευξη Τύπου


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέκοψε απότομα την – καθιερωμένη πλέον- ενημέρωση των δημοσιογράφων και αποχώρησε από το βήμα, μετά από ερώτηση που δέχθηκε (και η οποία κατέληξε σε λογομαχία) με δημοσιογράφο Κινέζικης καταγωγής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε ερώτημα αναφορικά με τις κατηγορίες του κατά της Κίνας, για την πανδημία, λέγοντας στη δημοσιογράφο ότι πρέπει να ρωτήσει την Κίνα για τον παγκόσμιο αριθμό θανάτων.

H γεννημένη στη Δυτική Βιρτζίνια, με καταγωγή από την Κίνα, Γουέιτιζα Τζιάνγκ (Weijia Jiang), από το δίκτυο CBS, ζήτησε με πιεστικό τρόπο από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να δώσει μία εξήγηση για την οπτική μέσα από την οποία αντιμετωπίζει την πανδημία, για να πάρει την απάντηση «πήγαινε ρώτησε το ίδιο πράγμα την Κίνα».

Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να δώσει το λόγο σε έναν άλλο δημοσιογράφο, η Τζιάνγκ τον ρώτησε αν υπήρχε κάποιος λόγος που της είπε να ρωτήσει την Κίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απάντησε, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να πιέσουν την Κίνα, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το αν ιός προέρχεται από εκεί.

Στιγμές αργότερα, η Κάιτλιν Κόλλινς του CNNi, ζήτησε να κάνει ερωτήσεις, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε αρκετές φορές.

Η δημοσιογράφος του CNNi αντέδρασε, λέγοντας: «Εσείς με καλέσατε».

Όταν επιχείρησε να κάνει την ερώτησή της, ο Τραμπ διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ