Κορονοϊός: «Λήξη συναγερμού» στην Κίνα – Μόλις ένα κρούσμα μόλυνσης μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (12/5) ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας της αναφέρθηκε μόλις ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα — «εισαγόμενο», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχοντας προσβληθεί — έπειτα από ένα διήμερο που καταγράφηκαν μάλλον απρόσμενα περίπου τριάντα.

Το κρούσμα αυτό εντοπίστηκε στην Εσωτερική Μογγολία (βόρεια), διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στο ημερήσιο ενημερωτικό του δελτίο.

Δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, ούτε κάποιος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Στην Κίνα δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος ασθενούς από τα μέσα του Απριλίου.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε έτσι σε 82.919, ενώ ο αριθμός των θανάτων έμεινε αμετάβλητος στους 4.633 στη χώρα όπου μεταδόθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο ο νέος κορονοϊός, στα τέλη του 2019.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης, ιδίως στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), από όπου άρχισε η πανδημία.

Στη μητρόπολη καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα αυτό το διήμερο, ενώ το κοντέρ παρέμενε στο μηδέν από τις αρχές του Απριλίου. Επρόκειτο για ηλικιωμένους πολίτες, που ζούσαν στο ίδιο οίκημα στη μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Άλλα δεκαέξι κρούσματα εντοπίστηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, κυρίως στη Σουλάν, πόλη 700.000 κατοίκων που τέθηκε σε καραντίνα.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά έναν, σε 10, ενώ 27 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο σε εθνικό επίπεδο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ