Τηλεδιάσκεψη Παναγιωτόπουλου με τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ και του ΕΛΚ


Κορονοϊός και Άμυνα στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Με την πανδημία του κοορνοϊού να υποχωρεί σταδιακά από την Ευρώπη και τη ζωή να επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, στόχος πλέον είναι η αντιμετώπιση και προστασία από ανάλογες απειλές στο μέλλον.

Οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια πανδημία στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρώπης, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στην άτυπο Σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και στην σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ θα αναλυθούν οι ευρύτερες διαστάσεις της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπουργοί θα επικεντρωθούν στην ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και στην ετοιμότητα και ανθεκτικότητα έναντι μελλοντικών πανδημιών ή παρόμοιων κρίσεων.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθεί επίσης η ανταπόκριση σε απειλές ασφαλείας που θα προκύψουν από την παρούσα κρίση, οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη σχετικών δυνατοτήτων, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και η ευρωπαϊκή πολιτική συνεργασιών στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.

Στη σύσκεψη των υπουργών Άμυνας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα συζητηθούν οι στρατηγικές επιπτώσεις της παρούσας κρίσης στην ασφάλεια και την άμυνα, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση του τομέα της άμυνας, στο πλαίσιο του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ (MFF 2021 – 2027).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ