Μαραθώνια η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο


«Μαραθώνια» είναι η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη σημερινή, τέταρτη ημέρα, η κ. Δημητρίου φέρεται να χαρακτήρισε αναξιόπιστο μάρτυρα τον Νίκο Μανιαδάκη εξαιτίας του χρόνου που επέλεξε να προχωρήσει στις καταγγελίες περί πιέσεων που δεχόταν να εμπλέξει τα πολιτικά πρόσωπα.

«Πριν καταστεί κατηγορουμενος ο Μανιαδάκης έπρεπε να είχε κάνει τις καταγγελίες για πιέσεις να έμπλεξει πολιτικούς. Ο χρόνος που το έκανε (ενώ είναι κατηγορουμενος) είναι σημαντικός. Δεν είναι αξιόπιστος για αυτόν ακριβώς τον λόγο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ρωτήθηκε και για τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και απάντησε σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής:

Β. Κεγκέρογλου: Είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο η Τουλουπάκη έκανε προστατευόμενο τον Σαράφη;
Το ρωτάω γιατί κατέθεσε στην Αμερική και προσδοκά όφελος.

Ξ. Δημητρίου: Δικό σας συμπέρασμα ότι είναι εμπλεκόμενος ο μάρτυρας, δεν το γνωρίζω. Εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε τα στοιχεία, εσείς το λέτε.

Για άλλη μια φορά φέρεται να άφησε αιχμές κατά των εισαγγελέων Ιωάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου.

Ξ. Δημητρίου: Αρχές του 2018 κατατέθηκαν οι μηνύσεις Σαμαρά και άλλων κατά των εισαγγελέων και πολιτικών προσώπων. Αγγελής και Ράικου δεν είπαν το παραμικρό τότε για πιέσεις, Ρασπούτιν κλπ. Αυτά ειπώθηκαν πολύ μετά τον Φεβρουάριο του 2018. Εγώ η ίδια έστειλα τις μηνύσεις στη Βουλή. Πολύ αργότερα (έναν χρόνο μετά) Ράικου και Αγγελής άρχισαν να μιλούν για Παπαγγελόπουλο, πιέσεις. Όψιμα τα λέει η Ράικου και ακόμη πιο όψιμα ο Αγγελής.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια των μελών της Επιτροπής έφτασε αίτημα της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου να της χορηγηθούν πρακτικά της κατάθεσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Επειδή πληροφορήθηκα από τον τύπο και μερίδα των sites ότι μέρος της κατάθεσης ενώπιον σας του Σάμπυ Μιωνή με αφορά. Επειδή προτίθεμαι να καταθέσω σε βάρος του έγκληση για ψευδορκία, απάτη, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα αδικήματα και επειδή έχω έννομο συμφέρον σας παρακαλώ, όπως μου χορηγήσετε τα πρακτικά της κατάθεσής του ενώπιόν σας», αναφέρει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο Ιωάννη Μπούγα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ