Ο δικηγόρος – killer που προσέλαβε η Μέγκαν Μαρκλ για να «συνθλίψει» την Daily Mail

Στο προσκήνιο βρίσκεται η αντιδικία μεταξύ της Μέγκαν Μαρκλ, δουκίσσης του Σάσεξ, και του εκδοτικού οργανισμού ο οποίος μεταξύ άλλων εκδίδει και την εφημερίδα Mail on Sunday

Ο David Sherborne, κορυφαίος Βρετανός δικηγόρος στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ειδικευμένος στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της φήμης και της εμπιστευτικότητας, θα είναι συνήγορος υπεράσπισης της Μέγκαν Μαρκλ.

Πρόκειται για έναν δικηγόρο, ο οποίος αποτελεί σκληρό αντίπαλο, καθώς έχει ταχθεί πολλάκις στην ελίτ των πλουσίων, των πολιτικών πρώτης γραμμής, των επιχειρηματιών και των εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς καθώς και πλήθους οργανισμών διεθνούς επιρροής και απήχησης.

Στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται οι Τόνι Μπλερ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Τσέλσι Κλίντον, Πολ Μακκάρτνει, Μάοκλ Νταγκλας, Κέιτ Γουίνσλετ, Χιού Γκραντ, Έλτον Τζον, το ζεύγος Μπέκαμ, Τζουντ Λο, Κέιτ Μος, Μάικ Τάισον και λοιποί αστέρες όλων των τομέων της σοουμπιζ και της δημόσιας ζωής. Την εκπροσώπηση, την νομική υπεράσπιση καθώς και τις συμβουλές του παρείχε στο παρελθόν τόσο στη η Λέιντι Νταϊάνα όσο και στην Έιμι Γουαινχάους σε ζητήματα που αφορούσαν την κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, τη παραβίαση της προστασίας δεδομένων, τη δυσφήμιση και τη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για έναν αριστούχο της Οξφόρδης και του κολεγίου Νομικής του Λονδίνου, ενώ το νομικό γραφείο του 5RB έχει καταφέρει να λάβει ρεκόρ αποζημιώσεων υποστηρίζοντας στα δικαστήρια τις αξιώσεις των πελατών του έναντι των αντιδίκων τους. Προφανώς ο ίδιος έχει κερδίσει εκατομμύρια λίρες. Δύο φορές διαζευγμένος, έχει και ιδιαίτερο κίνητρο στις αγωγές του εναντίον του λεγόμενου κίτρινου Τύπου. Το 2013 η τελευταία του σύζυγος, η επίσης δικηγόρος Carine Patry Hoskins, ενώ έκανε αθόρυβα και απαρατήρητη διακοπές στη Σαντορίνη «συνελήφθη» από παπαράτσι με αποτέλεσμα πόζες από ιδιωτικές της φωτογραφίες να δημοσιευθούν σε κάποια έντυπα «κοινωνικής κριτικής». Ο ίδιος το πήρε προσωπικά, κατέθεσε αγωγές και τις κέρδισε διαμηνύοντας το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι, διάλεξαν ένα από τα καλύτερα «χαρτιά» του δικηγορικού κλάδου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε η πρώτη εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers η οποία μεταξύ άλλων τίτλων εντύπων είναι ιδιοκτήτης και της ταμπλόιντ Daily Mail που δημοσίευσε μια χειρόγραφη ιδιωτική επιστολή πέντε σελίδων την οποία η δούκισσα έστειλε τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο γάμο της το 2018.

Στο πλευρό της, απέναντι στα κουτσομπολιά χωρίς λογοδοσία διάφορων ταμπλόιντ, στάθηκε ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι δηλώνοντας ότι «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων άθλιων δυνάμεων».

Μένει λοιπόν να δούμε πώς θα καταφέρει να υπερασπιστεί την δούκισσα του Σάσεξ, ο δικηγόρος David Sherborne, που είναι όπως όλα δείχνουν πολλά υποσχόμενος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here